1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Dönmez: Elektrik depolama programına başlayacağız

Dönmez: Elektrik depolama programına başlayacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TEİAŞ üzerinden her yıl belli kapasitede bir elektrik depolama programına başlayacaklarını açıkladı.

Dönmez: Elektrik depolama programına başlayacağız

Enerji Günlüğü – Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, TEİAŞ üzerinden her yıl belli kapasitede bir elektrik depolama programına başlayacaklarını açıkladı.

Bir grup gazeteci ile bir araya gelerek Türkiye’nin enerji gündemine ilişkin soruları yanıtlayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, uzunca bir süredir elektrik depolama konusunda çalıştıklarını kaydetti. Enerji Günlüğü’nün sorduğu soru üzerine Dönmez, batarya teknolojisinin hızla geliştiğine dikkat çekerek, “Orada da muhtemelen TEİAŞ üzerinden her yıl belli kapasitede bir elektrik depolama programına başlayacağız. Bununla alakalı önce teknik ve idari düzenlemelerin yapılması gerekiyor. EPDK ile TEİAŞ bir araya gelip çalıştılar, belli bir noktaya da getirdiler. Orada da yakın bir süre içerisinde programımızı açıklayacağız. Orada da dediğim gibi, depolama teknolojisi enteresan tabii, o teknoloji geliştikçe, sadece şu akıllı telefonlardaki olaya bakmayın, araba, elektrikli otomobillerin en kritik teknolojilerinden, malzemelerinden birisi bataryalar, pil teknolojisi hızla gelişiyor. Olgunlaşmaya başladı o teknoloji gittikçe” açıklamasında bulundu.

BATARYA YÖNETİMİNDE YERLİ YAZILIM ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ

Dönmez, konunun sadece fiziksel anlamda bir pilin alınması olmadığına dikkat çekerek, batarya yönetim sistemlerinin yazılımlarının yerlileştirilmesi için çalıştıklarını ifade etti. Dönmez, “Bunun yönetimi özel yazılımlarla yapılıyor, software’lerle yapılıyor, orada hatta biz orta-uzun vadede yerli yazılım firmalarıyla bu batarya yönetim sistemlerinin yazılımlarının yerlileştirilmesini de düşünüyoruz” dedi.

Sabiha KÖTEK – Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler