1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dönmez: Rumlar Kıbrıs'ta ortak komite önerisini ciddiye alsın

Dönmez: Rumlar Kıbrıs'ta ortak komite önerisini ciddiye alsın

Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Kıbrıs Rum yönetimini, KKTC'nin ada sularında petrol ve gaz arama konusunda yaptığı 'ortak komite' önerisini bir kere daha düşünmeye çağırdı.

Dönmez: Rumlar Kıbrıs'ta ortak komite önerisini ciddiye alsın

Enerji Günlüğü - Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Kıbrıs Rum yönetimini, KKTC'nin ada sularında petrol ve gaz arama konusunda yaptığı 'ortak komite' önerisini bir kere daha düşünmeye çağırdı.  

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, günübirlik resmi ziyaret için gittiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile görüştü. Görüşmede Doğu Akdeniz’deki en son gelişmelere değinen Dönmez, hidrokarbon konusunda Rum tarafına yöneltilen 'ortak komite' önerisinin reddedildiğini hatırlatarak, Rum tarafının, ortak komite teklifini bir daha düşünmesini istedi.  

Dönmez, "En son bildiğiniz gibi KKTC’nin Rum yönetimine teklif ettiği bir ortak komite hususu vardı. Oradan da olumsuz bir yanıt alındı. Ümit ediyoruz ki bu teklifi yeniden düşünürler. Bu süreçte garantör ülkelere herhangi bir görev düştüğünde de bu desteği sağlamaya hazır olduğumuzu teyit etmek istiyorum" dedi. 

Öte yandan KKTC Başbakanı Ersin Tatar da konuya ilişkin “Keşke ortak komite hayat bulabilseydi ama niyet yok” ifadesini kullandı.

GÜNEY KIBRIS ADANIN TEK HAKİMİYMİŞ GİBİ DAVRANIYOR

Ada etrafında Türkiye’nin 2 sondaj gemisi ve bir sismik araştırma gemisiyle faaliyette olduğunu hatırlatan Dönmez, Ankara'nın, öteden beri hidrokarbon kaynaklarının adanın çatışma konusu olmaktan çıkarılıp, barış ve refahın artması yönünde ilerlemesini istediğini belirtti. Dönmez, “Fakat Güney Kıbrıs adanın tek hâkimiymiş gibi söylemlerine devam etti. Kıbrıs’ta yaşayan soydaşlarımızın haklarını korumak adına başta Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere hükümetimiz her platformda destek olmaya devam ediyor” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler