1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Dönmez: Yavuz bugün ya da yarın sabah sondaja başlayacak

Dönmez: Yavuz bugün ya da yarın sabah sondaja başlayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, KKTC sularında petrol ve doğalgaz sondaj çalışmaları için gittiği Güzelyurt-1’de çalışmalara bugün ya da yarın sabah başlayacağını söyledi. 

Dönmez: Yavuz bugün ya da yarın sabah sondaja başlayacak

Enerji Günlüğü - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, KKTC sularında petrol ve doğalgaz sondaj çalışmaları için gittiği Güzelyurt-1’de çalışmalara bugün ya da yarın sabah başlayacağını söyledi. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 10. Türkiye Enerji Zirvesi’nde yaptığı açılış konuşmasında Akdeniz'de Türkiye'nin kararlılığı ve ciddiyetini tüm dünyanın anlaması gerektiğini vurgulayarak, "Türkiye olarak Akdeniz’deyiz, KKTC’nin ve Kıbrıs Türklerinin haklarını sonuna kadar savunacağız. Geçtiğimiz hafta Yavuz’un yeni bir seferde olduğunu, Güzelyurt-1’e doğru sondaj yapmak üzere yola çıktığını duyurmuştuk. Cumartesi günü lokasyonuna ulaştı ve sabitleme çalışmalarına başladı. Son hazırlıklar tamamlandı. İnşallah bugün ya da yarın sabah Yavuz yeni sondajına başlayacak. Matkap dönmeye başlayacak. Haberi her an gelebilir" ifadelerini kullandı.

AKKUYU NGS’NİN İLK ÜNİTESİ 2023 YILINDA DEVREYE GİRECEK

Türkiye'nin sürdürülebilir piyasa ekonomisi anlayışına dayalı fırsatlar sunan bir ülke olduğunu ve artık bölgesinde enerji sektöründe bir "rol model" olduğunu vurgulayan Dönmez, son 16 yılda sektöre 100 milyar doların üzerinde yatırım yapıldığını söyledi. Türkiye’nin ilk nükleer enerji santrali olan Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile ilgili de bilgi paylaşan Dönmez, "Ülkemizin 70 yıllık hayali olan ilk nükleer santrali Akkuyu'nun ilk ünitesini 2023 itibarıyla devreye alıyoruz. Türkiye, Akkuyu ile nükleer teknolojiyle tanışmış olacak. Akkuyu'nun bir diğer önemli boyutu da bilgi transferi gerçekleştirmiş olmak. Rusya'nın üniversitelerine gönderdiğimiz gençlerimiz oradaki bilgiyi ülkemize taşıyor. İnşallah, Türkiye bir teknoloji devrimi yaşamış olacak” dedi. 

BEŞİNCİ LNG TERMİNALİNİN İNŞASI SÜRÜYOR

Türkiye'nin Doğu Akdeniz ve Orta Doğu Avrupa bölgesinde dört sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) terminaline sahip tek ülke olduğunu belirten Dönmez, beşinci terminalin inşasının da sürdüğünü kaydetti. Dönmez, "Mevcut LNG kapasitemizi 2016’ya göre 4 katına çıkardık. Saros, sıvılaştırılmış doğal gaz depolama ve yeniden gazlaştırma terminali (FSRU) tesisimizin de devreye girmesiyle günlük pik tüketimin yaklaşık yarısını LNG altyapımızdan karşılayabilecek duruma geleceğiz" dedi.

KASIM AYININ İLK HAFTASI ‘ENERJİ ÇALIŞANLARI HAFTASI’ OLACAK

Dönmez, yaklaşık 500 bin çalışanı olan enerji piyasası için, sektörden gelen talepler doğrultusunda kasım ayının ikinci haftasının "Enerji Çalışanları Haftası" olarak kutlanacağını bilgisini de paylaştı. Enerji sektöründe yaklaşık 500 bin kişinin çalıştığını kaydeden Dönmez, “Kendinizi daha iyi anlatmak açısından iyi bir vesile olacak diye düşünüyorum” dedi. 

Enerji Günlüğü - Antalya

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler