1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. E.ON`un Rusya`daki gaz santrali Enka`ya ödül getirdi

E.ON`un Rusya`daki gaz santrali Enka`ya ödül getirdi

Enerji Günlüğü - Enka İnşaat, Rusya’da inşa ettiği 411 MWe Yajva Bölgesi Enerji Santrali, “Enerji/Endüstri Sektöründe Dünyanın En İyi Projesi”...

E.ON`un Rusya`daki gaz santrali Enka`ya ödül getirdi

Enerji Günlüğü - Enka İnşaat, Rusya’da inşa ettiği 411 MWe Yajva Bölgesi Enerji Santrali, “Enerji/Endüstri Sektöründe Dünyanın En İyi Projesi” ödülüne layık görüldü. Enka, Avrupalı Enerji Devi E.ON’ un Rusya’daki yan kuruluşu olan şirketin sahibi olduğu Yajva Bölgesi Enerji Santrali Projesi’ni anahtar teslimi (EPC) müteahhit olarak Ağustos 2011’de tek başına tamamlamıştı.

Engineering News Record (ENR) dergisi tarafından organize edilen “Global En İyi Proje 2013” Ödül Töreni, 6-7 Haziran 2013 tarihinde New York’ta düzenlenecek olan“ENR 2013 İnşaat Zirvesi”nde gerçekleştirilecek.

411 MWe YAJVA BÖLGESİ ENERJİ SANTRALİ PROJESİ

ENKA, Rusya’nın Perm bölgesindeki 411 MWeYajvaSingle-shaftKombine Çevrim Santrali ihalesini EPC müteahhit olarak Temmuz 2008’de kazandı. Santralin sahibi ise OJSC E.ON-Rusya. Anahtar teslimi olarak yapılan kontratla birlikte şirket, izinlerin alınmasını, tüm dizayn, mühendislik, satın alma, inşaat, montaj, devreye alma ve işletme personelinin eğitimi işlerini de üstlenmiş oldu.

Projenin mühendislik hizmetleri ENKA’ nın uzun süreli iş ortaklarından Bechtel Power tarafından verildi. İnşaat ve çelik projelendirmeleri ise ENKA’nın İstanbul ofisinden gerçekleştirildi. Tesis, 10 Ağustos 2011’de, orijinal kontrat süresi ve bedeli içinde,sıfır kaza, sıfır tazminat talebi ile Rus standart, norm ve izinlerine uygun olarak tamamlanıp E.ON Rusya’ya teslim edilmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler