1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Elektrik faturalarınızı takibe alın

Elektrik faturalarınızı takibe alın

Enerji Günlüğü - Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkan Yardımcısı Filiz Karaosmanoğlu, özellikle kadınların evlerindeki elektrik faturalarını...

Elektrik faturalarınızı takibe alın

Enerji Günlüğü - Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkan Yardımcısı Filiz Karaosmanoğlu, özellikle kadınların evlerindeki elektrik faturalarını yakından izlemelerini, tasarrufa önem vermelerini önerdi.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ)Öğretim Üyesi ve Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, 14-17 Ocak 2015 tarihlerinde kutlanacak 34’üncü Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle bir açıklama yaptı.

ENERJİ VERİMLİ AŞÇILIK MÜMKÜN

Evde enerji yönetiminin can alıcı noktasının mutfak olduğuna işaret eden Karaosmanoğlu, en başarılı aşçıların en az elektrik veya gaz yakıt kullanımıyla yemek pişirenler olduğunu ve alınacak basit önlemlerle, "enerji verimli aşçılık mümkün" mesajı verdi.

EŞYALARIN TÜKETİMİNE DİKKAT

Her kadının, bir nevi evinin enerji yöneticisi konumunda bulunduğunu ifade eden Karaosmanoğlu, kadınların ev yaşamının vazgeçilmezi elektrik ve elektronik eşyaları kullanırken, enerji tüketimine de dikkat edilmesi gerektiğini vurguladı.

FATURALARINIZI TAKİP EDİN

Elektrikli ve elektronik eşyalar için evlerde enerji verimliliği seferberliği yaparak hem ev hem ülke ekonomisine katkı yapılabileceğinin altını çizen Karaosmanoğlu, "Hep beraber elektrik faturalarımızı takibe başlayalım. Faturamızdaki her bir azalma ile güzelim dünyamızı daha az kirlettiğimizi de unutmayalım" dedi.

ÇEYİZLERE İYİ BAKIN

Karaosmanoğlu, özellikle kadınların alabileceği önlemler olduğunu bildirerek, "Buzdolabı, süpürge, çamaşır makinesi, fırın, ocak, tv, küçük ev aletleri gibi eşyaları satın alırken, kullanırken ve ömürleri bitince iyi takip etmeliyiz. Enerji verimli ürünleri satın almalı, kullanırken kılavuzlarını dikkatle okumalı ve eşyalarımızı iyi tanımalıyız. Elektrikli ve elektronik eşyalarımız yaşam boyu kullandığımız en işlevsel çeyizlerimiz. Çeyizlerimize iyi bakarak, verimli ve uzun ömürlü kullanarak, evlerimizde sürdürülebilir enerji tüketimi uygulamalıyız” ifadelerini kullandı.

SÜPÜRGENİZ DE TEMİZLENMELİ

Elektrikli ve elektronik eşyaları doğru kullanmanın gerekliliğine dikkati çeken Karaosmanoğlu, "Örneğin, elektrikli süpürgeler temizlik için şart. Onların temizliği de enerji verimliliği için şart. Motor kısımlarını temizleyelim ve torbalarını boşaltmayı unutmayalım" dedi.

LOŞ IŞIKLA KONFOR

Kısmi aydınlatma ve enerji tasarruflu ampul kullanımıyla evlerde de romantik bir konforun enerji verimliliğiyle sağlanabileceğini belirten Karaosmanoğlu, "Isınma enerji tüketimimizi de azaltmalıyız" dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler