1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrik fiyatı artacak doğalgaz ucuzlayacak

Elektrik fiyatı artacak doğalgaz ucuzlayacak

Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı’nda konuşan Arif Künar, elektrik fiyatlarının yakında artışa geçeceğini söyledi. Mercados temsilcisi Wietze Lise ise doğalgazın ucuzlayacağını öne sürdü. 

Elektrik fiyatı artacak doğalgaz ucuzlayacak

Enerji Günlüğü - Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı’nda konuşan Arif Künar, elektrik fiyatlarının yakında artışa geçeceğini söyledi. Mercados temsilcisi Wietze Lise ise doğalgazın ucuzlayacağını öne sürdü. 

7. Uluslararası Enerji ve Değer Konferansı’nın “Enerji Verimliliği” başlığında bir sunum yapan Mercados temsilcisi Dr. Wietze Lise, OECD ortalamasına göre Türkiye’nin enerji arzının yüksek olduğunu belirtti. Türkiye’nin sanayi amaçlı doğalgazın en ucuz olduğu ülkelerden biri olduğunu belirten Lise, “Önümüzdeki 10 yıl içinde daha düşük fiyatla enerji kullanılacak. Son 4 yılda doğalgaz fiyatlarındaki değişimle fiyatların olması gereken seviyelere yaklaştığını söyleyebiliriz”. 

YENİLENEBİLİR ENERJİDE SESSİZ DEVRİM

Konferans’ta bir konuşma yapan Venesco temsilcisi Arif Künar, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın 2023 hedefleri doğrultusunda 10,9 milyar dolarlık enerji yatırımı öngörüldüğünü hatırlattı ve Türkiye’nin yenilenebilir enerjide uzun süre çaba göstermediğini; ancak son dönemde sessiz bir devrimin hayata geçtiğini kaydetti. Künar, “Son dönemdeki ekonomik dalgalanmaya kadar çok önemli bir ilerleme kaydedildi. Çatı projeleri, YEKA’lar yapıldı. Önemli bir atak hayata geçirildi” diye konuştu.

1 KİLOVAT SAAT ELEKTRİK 1 LİRA OLACAK

Künar, TS 50001 Enerji Yönetim Sisteminin (EnYS) çok sayıda kazanımı olduğunu belirtti ve sistemle yüzde 30’a varan tasarruf sağlandığını anlattı. Arif Künar, işyerlerinin ve konutların bir an önce ucuz ve sağlıklı enerji üretmesi gerektiğini söyledi.

Seçimlerin ardından 1 kilovat saat elektriğin 1 liraya çıkacağını savunan Künar, “Bunları tartışmamız lazım. Tasarruf gerekli. Faturaları izlememiz gerekiyor. Kıbrıs’ta şu anda fiyatlar bu düzeyde. 1 liraya satılıyor elektrik ve Türkiye’de de böyle olması kaçınılmaz bir şey” dedi. 

İlkyaz YENİDOĞAN - Enerji Günlüğü / ANKARA 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler