1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Elektrikte sistematik zamlara fren

Elektrikte sistematik zamlara fren

Enerji Günlüğü - Federal Alman Çevre Bakanı Peter Altmaier, enerji şirketlerinin elektrik fiyatlarını sistematik olarak artırmalarını engellemek için...

Elektrikte sistematik zamlara fren

Enerji Günlüğü - Federal Alman Çevre Bakanı Peter Altmaier, enerji şirketlerinin elektrik fiyatlarını sistematik olarak artırmalarını engellemek için frene bastı. Bakan Altmaier, ekolojik enerjiye geçişin faturasının tümünün tüketicilere ödettirilmesine fırsat vermeyeceklerini söyledi. Bu yüzden 2013/2014 yıllarında artışın kilovat saat başına 5.287 Cent ile sınırlandırılacağını açıklayan Peter Altmaier, daha sonraki yıllarda ise kilovat saat başına en fazla yüzde 2.5 oranında zam yapılmasına imkan kılacak yeni bir yasa tasarısını önümüzdeki aylarda Federal Meclis’e sunacaklarını söyledi.

ŞİRKETLER TEPKİLİ

Enerji şirketleri ise Bakan Altmaier’in planlarına tepki gösterdi. Bu durumun yenilenebilir enerjiye geçişi yavaşlatacağını ileri süren enerji şirketleri, planların hayata geçirilmesi durumunda yasal yollara başvuracakları tehdidinde bulundu. Tüketicileri Koruma Birliği ise Bakan Altmaier’in planlarına tam destek verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler