1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. EMO'dan üyelerini işten çıkaran TRT yönetimine tepki

EMO'dan üyelerini işten çıkaran TRT yönetimine tepki

EMO, aralarında üyelerinin de bulunduğu 169 TRT çalışanının “istihdam fazlası” diye başka kurumlara gönderilmesini siyasal kadrolaşma olarak niteledi.

EMO'dan üyelerini işten çıkaran TRT yönetimine tepki

Enerji Günlüğü - EMO, aralarında üyelerinin de bulunduğu 169 TRT çalışanının “istihdam fazlası” olarak başka kurumlara gönderilmesini siyasal kadrolaşmanın en açık göstergesi olarak nitelendirdi. 

TRT’nin tüccar zihniyet sahiplerinin radyo ve televizyon kurumu olmadığını vurgulayan Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) üyelerinin de bulunduğu 169 TRT çalışanı “İstihdam Fazlası Personel” olarak Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilmesine tepki gösterdi. Bunun siyasi kadrolaşmayı artıracak yeni bir uygulama olduğunu açıklayan EMO,  konuyla ilgili olarak Haber-Sen ile 23 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 12.30’da TRT Ankara Radyosu önünde bir basın açıklaması yapacaklarını duyurdu. 

EMO’nun yaptığı açıklama şöyle:

“Kamu hizmeti yayıncılığı yapmakla görevli olmasına karşın, iktidarın propaganda aygıtına dönüşen ve yaptığı yayınlar nedeniyle sürekli eleştirilen TRT, siyasi kadrolaşmayı artıracak yeni bir uygulamaya daha imza atmıştır. Aralarında Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) üyelerinin de bulunduğu 169 TRT çalışanı “İstihdam Fazlası Personel” olarak Devlet Personel Başkanlığı’na bildirilmiştir. 

Ayrıca, yapılan son düzenlemelerle çalışanların iş güvencesi ortadan kaldırılarak güvencesiz istihdamın önü açılmakta, kayıtsız şartsız iktidara hizmet etmek zorunda bırakılan bir personel profili oluşturulmakta ve TRT Kurumu asıl görevlerini yapamaz hale getirilmektedir. Bir yandan deneyimli personel “istihdam fazlası” olarak başka kurumlara gönderilirken, diğer yandan yüzlerce kişinin şirketler üzerinden işe alınması, kurumdaki siyasal kadrolaşmanın en açık göstergesidir. 

Elektrik Mühendisleri Odası ve Haber-Sen konuyla ilgili olarak 23 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 12.30’da TRT Ankara Radyosu önünde bir basın açıklaması yapacaktır. 

Basın açıklamasına katılımınızı dileriz.”

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler