1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ‘En kapsamlı SAP Projesi’ YEDAŞ’ta

‘En kapsamlı SAP Projesi’ YEDAŞ’ta

Enerji Günlüğü - Türkiye’de, uluslararası standartlarda kullanılan SAP sistemini en kapsamlı kullanan ilk ve tek elektrik dağıtım şirketi olan YEDAŞ’a...

‘En kapsamlı SAP Projesi’ YEDAŞ’ta

Enerji Günlüğü - Türkiye’de, uluslararası standartlarda kullanılan SAP sistemini en kapsamlı kullanan ilk ve tek elektrik dağıtım şirketi olan YEDAŞ’a son dönem teknoloji kullanımı nedeniyle de ödül geldi. YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, “3 yaşında bir şirket olarak, SAP sistemini tüm modülleriyle kullanıyoruz” dedi. 

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya lideri SAP, iş ve teknoloji dünyasının önde gelen şirketlerini SAP Forum İstanbul’da buluşturdu. Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop İl ve İlçelerinde teknolojik alt yapısında gerçekleştirdiği yatırımlarla müşterilerine kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisi sunmayı amaçlayan Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş.(YEDAŞ)’ın da ‘En Başarılı ve Kapsamlı SAP Projesi’ ödülünü aldığı forumda,SAP’nin yenilikçi teknolojisi masaya yatırıldı.

Bölgenin en büyük Bilgi Teknolojileri etkinliklerinden biri olan SAP Forum’a katılan yaklaşık 4.000 katılımcı; ‘Mobilite, Bulut Bilişim, Veritabanı ve Analitik, Öngörüye Dayalı Teknolojiler ve Büyük Verideki Yenilikler’ başlıklı konuları deneyimleme fırsatı buldu. YEDAŞ’ın 636 günde, 166 kişilik ekiple hayata geçirdiği SAP sistemini anlatan ‘Elektrik Dağıtım Şirketi Bilgi Teknolojilerine IT Entegrasyonu ve Ölçülebilirlik’ konulu bir sunumu yapıldı. YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, teknolojinin elektrik dağıtımı pazarındaki öneminin farkında olduklarını ve gerçekleştirilen yatırımlarla Avrupa’daki dağıtım şirketleriyle aynı düzeye geldiklerini belirtti.

SAP’İEN KAPSAMLI KULLANAN DAĞITIM ŞİRKETİ YEDAŞ

Türkiye’de elektrik dağıtımı sektöründe ilk defa bu kadar kapsamlı ve geniş bir SAP sistemini YEDAŞ’ın kullandığını belirten Genel Müdür Türkoğlu, “GIS, OSOS, IS-U, Talep-Tahmin yazılımı, Enerji Analizörleri, Hukuk/İcra Takip Yönetimi Sistemlerini SAP sistemine entegre etmiş ve en üst düzeyde kullanabilen Türkiye’deki ilk ve tek elektrik dağıtım şirketiyiz. Bu sistemin şirkete getirdiği kazanımlar, gelişen teknolojiyi yakından takip etmek ve sistemine entegre etmek, her elektrik dağıtım şirketinin olmazsa olmazları olmalıdır. Biz 3 yaşında bir şirket olarak, kısa sürede bu SAP sistemini tüm modülleriyle kullanıyoruz. 636 günde SAP’i, YEDAŞ’la buluşturan 166 kişilik ekibe, bu başarısından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

“PAYDAŞLARIMIZLA BİRLİKTE BAŞARDIK”

83 gün boyunca aralıksız verilen eğitimlerle tüm çalışanların ‘SAP’ sistemi kullanıcısı olduğunu söyleyen Türkoğlu, “Şirket içerisinde her daim gerek teknolojik alt yapıda gerekli iyileştirmeler, gerekse de personellerin eğitimlerinde süreklilik kazandırılarak, verimlilik artırılıyor. Şirketimiz, gerçekleştirdiği teknolojik yatırımlarla Avrupa’nın en üst dağıtım şirketleri düzeyine gelmeyi başarmıştır” diye konuştu. SAP sürecinde paydaşlarının her alanda projeye ortak olduklarını belirten Genel Müdür Türkoğlu, “Sürdürülebilir başarıyı, tüm paydaş firmalarımızla ve çalışanlarımızla yakalamak için vizyonumuzun gereğini yapıyoruz. Bu süreç sonunda alınan ‘En Kapsamlı SAP Projesi’ Ödülü, bizim ‘Toplam Kalite Yönetim’ anlayışımızı, dolayısıyla da tüm paydaşlarımızı kapsıyor” ifadelerini kullandı.

YEDAŞ Genel Müdürü Nurettin Türkoğlu, ‘Gelecek, bugün’ olarak belirlenen mottosuyla gerçekleşen SAP Forum İstanbul’a büyük ilgi gösteren şirketlerin üst düzey yöneticileri, YEDAŞ’ın sunumunu dikkatle takip ettiklerini belirtti.

Önceki ve Sonraki Haberler