1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Enerji piyasaları yönetmelik değişikliği taslağı halkın görüşüne açıldı

Enerji piyasaları yönetmelik değişikliği taslağı halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Elektrik, doğal gaz ve petrol piyasalarının lisans yönetmeliklerindeki değişiklikler ile ilgili yönetmelik taslağı kamuoyunun görüşüne...

Enerji piyasaları yönetmelik değişikliği taslağı halkın görüşüne açıldı

Enerji Günlüğü - Elektrik, doğal gaz ve petrol piyasalarının lisans yönetmeliklerindeki değişiklikler ile ilgili yönetmelik taslağı kamuoyunun görüşüne açıldı. Söz konusu taslak 27 Şubat 2014 günü mesai bitimine kadar kamuoyunun görüşüne açık olacak.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) internet sitesinde yer alan duyuruya göre, söz konusu değişiklik taslağı ile üretim lisansı sahibinin hak ve yükümlülüklerine, kurumsal bilişim sistemi ile endüstriyel kontrol sistemlerini yürürlükteki bilgi güvenliği standartlarına uygun bir şekilde işletmek, bilgi güvenliği standartlarına uygun faaliyet gösterdiğini Türk Akreditasyon Kurumu’na akredite olmuş bir belgelendirme kurumuna ispat ederek sistemlerini belgelendirmek ve söz konusu belgelerin geçerliliğini sağlamak faaliyetleri gerçekleştirilmesinin eklenmesi de öngörülüyor.

Elektrik piyasası açısından söz konusu düzenlemenin “Osb üretim lisansı sahipleri hariç olmak üzere, kurulu gücü 100 megavat ve üzerinde olan ve geçici kabulü yapılmış her bir üretim tesisi için ayrı ayrı olmak üzere” uygulanması planlanıyor.

Düzenleme ile benzer yükümlülüklerin iletim, piyasa işletim ve dağıtım lisansı sahiplerini de kapsamasını içerirken, aynı yükümlülüklerin doğal gaz iletim ve dağıtım ile petrol piyasasında faaliyet gösteren rafinerici lisans sahiplerini için de geçerli olması tasarlanıyor.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler