1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Enerji-Sen: İşçiler bir an önce kurtarılsın

Enerji-Sen: İşçiler bir an önce kurtarılsın

Enerji Günlüğü - Enerji-Sen, Soma'daki maden ocağında yaşanan kazayı "kaza değil katliam" diye nitelendirirken, mahsur kalan işçilerin bir an önce kurtarılmasını...

Enerji-Sen: İşçiler bir an önce kurtarılsın

Enerji Günlüğü - Enerji-Sen, Soma'daki maden ocağında yaşanan kazayı "kaza değil katliam" diye nitelendirirken, mahsur kalan işçilerin bir an önce kurtarılmasını istedi. Sendika, Çalışma Bakanı'nın istifasını istedi. 

Devrimci İşçi Sendikları Federasyonu'na (DİSK) bağlı Enerji-Sen Merkez Yönetim Kurulu, Manisa'nın Soma İlçesi'ndeki özel sektöre ait bir maden ocağında yaşanan ve çok sayıda işçinin ölümüne yol açan kazaya ilişkin bir açıklama yaptı.

"Sermayenin Kâr Hırsı Manisa-Soma'da Can Almaya Devam Ediyor" başlığıyla yapılan açıklamada, özelleştirmenin faturasını en önce işçilerin ödediği iddia edilirken, "Soma Maden İşçileri bugün bu bedeli canlarıyla ödemişlerdir" denildi.

Manisa-Soma'da yaşananların, işçi sağlığının sermaye ve devlet gözünde ne kadar önemi olduğunugösterdiğinin vurgulandığı Enerji-Sen'in açıklamasında "2012 yılında emek ve meslek örgütlerinin tüm itirazlarına rağmen çıkartılan İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası’nı uygula(ya)mayan Çalışma Bakanlığı, pro-aktif yaklaşım adı altında cehennem koşullarındaki işyerlerine dahi yasada öngörülen cezaları hayata geçirmiyor" ifadelerine yer verildi.

ÇALIŞMA BAKANI İSTİFA ETMELİ

Kaza sonucu madende mahsur kalan işçilerin bir an önce kurtarılması talebine yer verilen açıklamada şöyle denildi:

"Bu iş cinayetlerinin sorumluları derhal yargı önüne çıkarılmalı, işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini hayata geçirmeyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı derhal istifa etmelidir. Manisa-Soma'da hayatını kaybeden maden işçisi yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, ailelerine ve çalışma arkadaşlarına baş sağlığı diliyoruz. Göçük altında bırakılan maden işçilerinin de bir an önce sağ salim aramıza katılmalarını istiyoruz. Kaza Kader Değil Bu Bir Katliam..."

MANİSA BELEDİYE BAŞKANI ERGÜN'DEN KORKUTUCU AÇIKLAMA: 75 YARALI, 157 ÖLÜ! 

ARNAVUTLUK GEZİSİNİ İPTAL EDEN BAŞBAKAN: FERAHLATICI HABERLER ALMAYI ÜMİT EDİYORUZ

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler