1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EPDK: Evinizi satarken aboneliğinizi de feshedin!

EPDK: Evinizi satarken aboneliğinizi de feshedin!

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, doğal gaz tüketicilerine aboneliklerini yeni evlerinde kendi üzerine alması ve eski evlerdeki aboneliklerini...

EPDK: Evinizi satarken aboneliğinizi de feshedin!

Enerji Günlüğü - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, doğal gaz tüketicilerine aboneliklerini yeni evlerinde kendi üzerine alması ve eski evlerdeki aboneliklerini ise feshetmeleri gerektiğine ilişkin uyarıda bulundu.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) faturalı ve kartlı abonelikte doğal gaz tüketicilerine yönelik bazı uyarılar yaptı. Buna göre EPDK, abonelerin kiracılarının ya da başkalarının onlar adına abonelik kullanmasına izin vermemesi gerektiğini, hem faturalı hem de kartlı abonelikte bu durumun can güvenliği açısından büyük önem arz ettiğini kaydetti.

FATURALI ABONELER İÇİN…

Yapılan açıklamada faturalı aboneliklere ilişkin olarak kiraya verilmiş evlerde borcun ödenmemesi halinde söz konusu borcun (abonelik ev sahibi üzerinde kaldığı için) ev sahibinin üzerinde olacağı belirtildi. Ancak ev sahibinin, meskenini kiraya verdiği zaman aboneliğini de feshedeceğinden güvence bedelini geri alma hakkına sahip olduğu vurgulandı.

EPDK ayrıca abonelik değişiminde iç tesisat sisteminin baştan aşağı dağıtım şirketi tarafından kontrol edilmesi ya da ettirilmesi zorunluluğu bulunmasına dikkat çekti. Tesisatta gaz sızdırma, tesisata yetkisiz müdahale edilmiş olması, bacaların atık gazın tahliyesini yapamayacak durumda olması ve benzeri eksiklik varsa can güvenliği için bu eksikliğin giderilmesi gerektiğinin altını çizen EPDK, böylece kiralanan evin iç tesisatının güvenliğinden emin olunacağını aktardı.

EPDK, kiracıların da doğal gaz aboneliğini üzerine almasının şart olduğunu, aksi durumun da usulsüz kullanım olarak yasal müeyyide gerektirdiğini kaydetti. Bu şekildeki kullanımlar KDV hariç 90 TL cezaya tabi. Tüketicinin, dağıtım şirketi eksiklikleri tespit etmeden önce başvuru yapıp aboneliğini alması durumunda ise herhangi bir ceza uygulanmayacak.

KARTLI ABONELER İÇİN…

Kartlı abonelikte ise durum şu şekilde özetlendi: Ev sahibi abonelik kartını kiracısına ya da evi sattığı yeni kişiye teslim etse de aboneliği hala üzerinde olduğu için, sayacın eksik-hatalı ölçüm yapması halinde sorumlu olacak. Bu nedenle kiracının ya da evi satın alan kişinin aboneliği üzerine almak için başvurması şart. Yine iç tesisatın can güvenliği açısından mutlaka kontrol edilmesi gerekiyor.

Ayrıca kartlı aboneliklerde de bu şekilde kullanım usulsüz kullanım olup KDV hariç 90 TL cezaya tabi. Dağıtım şirketi tespit etmeden önce tüketici başvurup aboneliğini yaptırırsa herhangi bir ceza uygulanmayacak.

EPDK, vatandaşların bir evden taşınırken, bir evi satarken veya kiraya verirken mutlaka üzerindeki aboneliği feshetmeleri gerektiğini kaydetti. 

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler