1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. EPDK ilçelerin doğalgaza erişimini yakından takip edecek

EPDK ilçelerin doğalgaza erişimini yakından takip edecek

Doğalgaz yatırım programına alınmış olan ilçelerde yatırımların zamanında yerine getirilip getirilmediği EPDK tarafından yakından takip edilecek.

EPDK ilçelerin doğalgaza erişimini yakından takip edecek

Enerji Günlüğü - Doğalgaz yatırım programına alınmış olan ilçelerde yatırımların zamanında yerine getirilip getirilmediği EPDK tarafından yakından takip edilecek.

Doğal gaz yatırım programın alınan ilçelerde, EPDK ve/veya EPDK tarafından yetkilendirilmiş firmalarca sahada gerekli incelemeler yerinde yapılarak EPDK’ya raporlar sunulacak. EPDK tarafından dağıtım şirketlerinin ilgili ilçelere yönelik süreli yatırım yükümlülüklerinin zamanında yerine getirilip getirilmediği incelenecek.

İNCELEME ÇALIŞMALARINDA KULLANILACAK YÖNTEM BELİRLENİYOR

Bu kapsamda, dağıtım bölgesi genişleme yatırımlarının hızlandığı bu dönemlerde, dağıtım şirketlerinin dağıtım bölgelerine eklenen ilçelerin süreli yükümlülüklerine ilişkin yerinde inceleme çalışmaları hakkında bir yöntem belirlenmesi ihtiyacı ortaya çıktı. Bu çerçvede, EPDK tarafından Doğal Gaz Dağıtım Şirketlerinin Dağıtım Bölgesi Genişlemelerinin Süreli Yatırım Yükümlülüğü İncelemelerine İlişkin Usul Ve Esaslar Taslağı hazırlandı ve Kurum internet sayfasında görüşe açıldı. 

Usul ve Esaslar Taslağında belirtilen hükümler uyarınca EPDK adına yetkilendirilmiş akredite firmalarca sahada yatırımlar incelenecek ve EPDK’ya raporlanacak. 

Mevcut durumda Türkiye’de 81 ilin tamamında ve 500’den fazla ilçede doğalgaz kullanılıyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler