1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Erdoğan: Rusya ile ticarette hedef 100 milyar dolar

Erdoğan: Rusya ile ticarette hedef 100 milyar dolar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile 100 milyar dolar ticaret hacmine ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Erdoğan: Rusya ile ticarette hedef 100 milyar dolar

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya ile 100 milyar dolar ticaret hacmine ulaşmayı hedeflediklerini kaydetti.

Moskova'daki 8. Üst Düzey İşbirliği Konseyi Toplantısı'nda bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, iki ülke ticari ilişkilerini geliştirme kararı aldıklarını açıkladılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ve Rusya arasındaki ticaret hacminde yüzde 15’lik bir artış yaşandığını, belirlenen hedefin de 100 milyar dolar olduğunu kaydetti.

Erdoğan ayrıca Türk Akım Projesi’nin deniz kısmının bittiğini, adımların planlandığı şekilde ilerlediğini, projeyi takvimine uygun bitirmeyi hedeflediklerini vurguladı.

TİCARET HACMİ 35 MİLYAR DOLAR SEVİYESİNDE

Rusya Devlet Başkanı Putin ise iki ülke arasındaki ticaret hacminin 35 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirterek,  bu gece karşılıklı olarak Rus-Türk kültür ve turizm yılının açılışını yapacaklarını söyledi.

Putin, Türkiye’nin talebi doğrultusunda 2023 yılına kadar tamamlamaları gereken Akkuyu Nükleer Santrali Projesi ve Türk Akım Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nin bu büyük projelere örnek olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE KULLANMADIĞI GAZIN PARASINI VERMEK İSTEMİYOR

Öte yandan bugün iki liderin görüşmesinde doğalgaz anlaşmasını da ele alacağı ve Türkiye Rusya’dan ithal edilen gaz için al ya da öde sınırının düşürülmesini talep edeceği kaydediliyordu. Görüşmede Rusya ile yaptığı “al ya da öde” kapsamında kullanmadığı gazın parasını ödemek istemeyen Türkiye’nin bu konuyu en önemli başlıklardan biri olarak gündeme getireceği ifade edilmişti. Ancak iki liderden bu konu ile ilgili herhangi bir açıklama gelmedi.

Önceki ve Sonraki Haberler