1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Ford Otosan’dan elektrikli motosiklet

Ford Otosan’dan elektrikli motosiklet

Ford Otosan, geliştirdiği tam elektrikli mobil araçları Rakun Pro2 ve Pro3’ü 2022 yılında satışa sunacak. 

Ford Otosan’dan elektrikli motosiklet

Enerji Günlüğü - Ford Otosan, geliştirdiği tam elektrikli mobil araçları Rakun Pro2 ve Pro3’ü 2022 yılında satışa sunacak. 

Günümüzde hızla yükselen e-ticaret ve mobilite trendine yönelik müşterilerin ihtiyaçlarından yola çıkan Ford Otosan, yeni girişimi Rakun Mobilite Teknoloji ve Ticaret A.Ş. şirketi ile geliştirdiği Rakun Pro2 ve Rakun Pro3’ü tanıttı.

İSTANBUL YOKUŞLARINI ZORLANMADAN ÇIKACAK

Yokuş çıkma yeteneğinin özellikle elektrikli motorlarda önemli bir konu olduğu göz önüne alınarak geliştirilen Rakun Pro2 ve Pro3 için yokuş çıkabilme kapasitesi en kritik önceliklerden biri oldu. Yenilikçi ve üstün elektrikli motor teknolojisiyle gücü doğru şekilde tekerleklere ileterek, özellikle İstanbul’un dik yokuşlarından zorlanmadan yol alabilecek. 3 tekerlekli Pro3 versiyonu ise yükleri daha rahat taşımaya yardımcı olurken, arka iki teker bağımsız süspansiyonu sayesinde virajlarda normal 2 teker gibi manevra kabiliyetine sahip olacak.

rakun-ford1.jpgARAÇLAR KOLAY ŞARJ AVANTAJINA SAHİP

Pro2 ve Pro3’te bulunan 5 kW/h’lik batarya, normal şebeke elektriği üzerinden kablosunun prize takılması ile rahat ve kolay bir şekilde şarj edilebilecek.

Türk mühendisler tarafından geliştirilen ve Ford Otosan Eskişehir Fabrikası’nda üretilen Rakun Pro2 ve Rakun Pro3’ün satış, pazarlama ve satış sonrası operasyonlarından Rakun Mobilite Teknoloji ve Ticaret A.Ş. sorumlu olacak.

ARAÇLAR ÖNCE TİCARİ MÜŞTERİLERİN HİZMETİNE SUNULACAK

Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün yaptığı açıklamada, son nokta teslimatına hizmet edecek, 4’ten az tekeri olan çevreci, elektrikli bir araç üretme hayalini kurduklarını ve Rakun’un da böyle doğduğunu belirterek, Rakun Mobilite şirketiyle müşterilerinin mobilite alanındaki ihtiyaçlarına yanıt veren yenilikçi ürün ve teknolojiler geliştireceklerini kaydetti.

Rakun Mobilite A.Ş. Genel Müdürü Eren Atlı da, araçları ilk etapta kurumsal müşterilerle kiralama ve satış yöntemi ile buluşturacaklarını, ilerleyen dönemlerde ise bireysel müşterilere sunacaklarını kaydetti. Atlı, “Rakun Pro 2 ve Pro 3 ile işletmeler verilen siparişlerin teslimatını güvenilir, dayanıklı ve en önemlisi %100 elektrikli, dolayısıyla ses çıkarmayan, çevreye duyarlı bir şekilde yapabilme imkanı bulacak” dedi. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler