1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Fransız bankalarına iklim değişikliği çağrısı

Fransız bankalarına iklim değişikliği çağrısı

Fransa'nın mali sektör denetleyicisi ACPR, banka ve sigorta şirketlerine iklim değişikliği ile mücadele çabalarını hızlandırmaları çağrısında bulundu. 

Fransız bankalarına iklim değişikliği çağrısı

Enerji Günlüğü - Fransa'nın mali sektör denetleyicisi ACPR, banka ve sigorta şirketlerine iklim değişikliği ile mücadele çabalarını hızlandırmaları çağrısında bulundu. 

Fransız bankaları iklim değişikliğine karşı yanıtlarını hızlandıracaklar. Fransa'nın mali sektör denetleyicisi Fransız İhtiyati Denetim ve Çözüm Kurumu (ACPR), finans sektörüne yönelik ilk iklim değişikliği temelli stres testinin gerçekleştirilmesinin ardından yaptığı açıklamada, bankalar ve sigorta şirketlerine iklim değişikliği çağrısında bulundu. 

Açıklamada, “Bankalar ve sigortacılar, iklim risklerini finansal risk değerlendirme süreçlerine entegre ederek iklim değişikliği ile mücadele çabalarını hızlandırmalıdır, çünkü bu çabalar orta ve uzun vadede gözlemlenecek değişikliklere katkıda bulunacaktır. Kaynakların daha iyi tahsisini teşvik etmek ve enerji geçişinin finansmanını sağlamak için iklim risklerini daha iyi hesaba katmak kesinlikle gereklidir” denildi.

Açıklamada ilk kez bir denetim otoritesinin, kendi sorumluluğu altındaki bankacılık ve sigorta grupları ile iklim değişikliğiyle ilişkili riskleri değerlendirmek için böylesine kapsamlı ve zorlu bir çalışma düzenlediği belirtildi. 

Avrupa Birliği tarafından kabul edilen düzenlemelere göre, bankaların iklim değişikliğinin bilançolarına etkilerini yatırımcılara açıklamaları gerekecek. 

Kurum, 9 banka ve 15 sigorta şirketinin katılımı ile gerçekleştirdiği pilot stres testi ile iklim değişikliğine karşı atılacak muhtemel adımlara ilişkin senaryoların banka bilançolarına etkisini inceledi. Testlerde 2020-2050 dönemi muhtemel gelişmeleri ele alındı. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler