1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Fransız gaz şebekesine hidrojen karışımı önerisi 

Fransız gaz şebekesine hidrojen karışımı önerisi 

Fransa doğalgaz şebekesinde %6 hidrojen karışımı kullanılabileceği ve bu oranın 2030 sonrası %20'ye çıkarılması tavsiye edildi.

Fransız gaz şebekesine hidrojen karışımı önerisi 

Enerji Günlüğü - Fransa doğalgaz şebekesinde %6 hidrojen karışımı kullanılabileceği ve bu oranın 2030 sonrası %20'ye çıkarılması tavsiye edildi.

Fransız doğalgaz operatörleri GRTgaz, GRDF, Elengy ve diğerleri, karbon emisyonlarını azaltma çabalarının bir parçası olarak hükümete hidrojen yakıtı katkısı önerisi sundular. Operatörler, Fransız gaz şebekesinin başlangıçta % 6 hidrojen karışımı kullanabileceğini belirterek, hükümetin 2030 yılına kadar % 10 ve 2030 sonrasında da % 20'lik bir hidrojen karışımı hedefi belirlemesini önerdiler.

Hidrojen yakıldığında karbondioksit yerine su saldığı için güneş ve rüzgar gibi yenilenebilir kaynaklardan üretilmesi halinde atmosfere karbondioksit salımını azaltmada oldukça önemli bir rol oynayabilir. Almanya ve diğer Avrupa ülkeleri de iklim krizi ile mücadele kapsamında emisyonları azaltmaya yardımcı olmak için gaz şebekelerinde doğalgaz ve hidrojen karışımı kullanmaya yönelik çalışmalar yapıyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler