1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Fransız Vinci yenilenebilir portföyünü arttırıyor

Fransız Vinci yenilenebilir portföyünü arttırıyor

Fransız şirket Vinci, İspanyol ACS'nin 15 bin MW kapasiteli yenilenebilir enerji varlıklarını da içeren enerji operasyonlarını 4,9 milyar euroya satın alacak.

Fransız Vinci yenilenebilir portföyünü arttırıyor

 

Enerji Günlüğü - Fransız şirket Vinci, İspanyol ACS'nin 15 bin MW kapasiteli yenilenebilir enerji varlıklarını da içeren enerji operasyonlarını 4,9 milyar euroya satın alacak.

Fransız altyapı grubu Vinci, yenilenebilir enerji projeleri geliştirme hedefi kapsamında İspanya merkezli ACS'nin enerji operasyonlarını 4,9 milyar euroya satın almak için anlaştığını açıkladı. Anlaşma ACS’nin erken geliştirme aşamasında olan ve rüzgar ve güneşten oluşan 15 bin MW kapasiteli yenilenebilir enerji portföyünü kapsıyor. Anlaşmanın bu yılın sonunda tamamlanması bekleniyor.

Vinci ile ACS arasında varılan anlaşmanın değeri 4,2 milyar euro olarak belirlendi. Ayrıca Vinci, yenilenebilir enerji varlıklarının geliştirilmesine bağlı olarak, önümüzdeki 8,5 yılda 600 milyon euro ek ödeme de yapacak. 

Vinci ve ACS aynı zamanda yenilenebilir enerji varlıkları satın almak için % 51-% 49 pay oranıyla bir ortak girişim oluşturacaklar.

Vinci, ACS'nin enerji varlıkları için Ekim ayında 5,2 milyar euro teklif vermişti. Satın alma rakamının neden bu teklifin altında gerçekleştiği konusunda ise herhangi bir açıklama yapılmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler