1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Freeport LNG terminali Aralık'ta açılıyor

Freeport LNG terminali Aralık'ta açılıyor

Freeport LNG, Teksas ihracat tesisinin Aralık ortasında yeniden faaliyete geçmesini hedefliyor.

Freeport LNG terminali Aralık'ta açılıyor

Enerji Günlüğü - Freeport LNG, Teksas ihracat tesisinde Aralık ayında tekrar üretim faaliyetlerine başlama kararı aldığını bildirdi.

ABD'li sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) şirketi Freeport LNG, Aralık ayı ortasında Teksas'taki Quintana Adası’nda bulunan ihracat tesisinde ilk üretimi hedeflediğini söyledi. Şirketten yapılan açıklamada, "Ocak 2023'te yaklaşık 2 (günde milyar fit küp) üretime ulaşılması bekleniyor" denildi.

Yaklaşık 20 yıldır faaliyette olan ve BP, JERA, Osaka Gas gibi şirketlerden gelen gazın işlendiği tesiste 08 Haziran 2022 tarihinde bir yangın çıkmıştı. Yangının ardından onarım ve bakım çalışmalarına başlanan tesisin, en az üç hafta süreyle kapatılmasına karar verilmişti. Şirket, her iki rıhtımdan da tam üretimin Mart 2023'te başlamasını beklediğini söyledi.

Federal boru hattı güvenliği düzenleyicileri bu hafta, Freeport tesisini kapatan 8 Haziran patlamasından yetersiz işletme ve test prosedürlerini, insan hatasını ve yorgunluğu sorumlu tutan, büyük ölçüde redakte edilmiş bir danışman raporu yayınladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler