1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Freeport LNG tesisi beklenenden geç açılacak

Freeport LNG tesisi beklenenden geç açılacak

ABD’nin Freeport LNG terminalinde yaşanan yangın sonrası tesisin bu ayın sonunda tam kapasite devreye alınması bekleniyor.

Freeport LNG tesisi beklenenden geç açılacak

Enerji Günlüğü - ABD'nin Teksas eyaletinde bulunan Freeport sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminalinde yazın çıkan yangının yaraları beklenenden geç sarılıyor. Tesisin Kasım sonunda devreye girmesi bekleniyor.

Avrupa ve Asya'nın LNG ithalatında önemli rol oynayan ve ABD'de sıvılaştırılmış doğal gaz üretiminin yüzde 20'sini karşılayan Freeport sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) terminali yönetimi, Haziran ayında yaşanan yangın ile ilgili bir duyuru yayınladı. Duyuruda, "Sıvılaştırma tesisimizin Kasım ayında yeniden başlatılmasına yönelik çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz” ifadesi yer aldı. Terminalin onarımı için daha önce üç hafta süre açıklanmıştı. 

Yaklaşık 20 yıldır faaliyette olan Freeport LNG terminalinde BP, JERA, Osaka Gas gibi şirketlerden gelen gaz işleniyor. Tesis, 150 milyon m3/gün kapasite ile küresel LNG kapasitesinin %4’üne sahip. Tesis yılda yaklaşık 20 milyar m3 gaz sevk etme potansiyeline sahip. Avrupa, bu kaza nedeniyle spot piyasadan daha yüksek fiyatlara LNG alıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler