1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gakharia: Türkiye ile enerji koridorları işbirliğine büyük önem veriyoruz

Gakharia: Türkiye ile enerji koridorları işbirliğine büyük önem veriyoruz

Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia, Türkiye ile enerji koridorları konusunda işbirliğine büyük önem verdiklerini söyledi. 

Gakharia: Türkiye ile enerji koridorları işbirliğine büyük önem veriyoruz

Enerji Günlüğü - Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia, Türkiye ile enerji koridorları konusunda işbirliğine büyük önem verdiklerini söyledi. 

Başbakan sıfatı ile Türkiye’ye ilk ziyaretini yapan ve ziyareti ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi ardından açıklamalarda bulunan Gürcistan Başbakanı Giorgi Gakharia, Türkiye ile Gürcistan arasındaki stratejik işbirliğinin geliştirilmesi için elinden geleni yapacağını belirtti.  

Gakharia, “Yaptığımız görüşme esnasında güvenlik ve kültürel alanlarındaki konuları ele aldık, özellikle ticaret ve ekonomi konularına vurgu yaptık. Türkiye Gürcistan’ın birinci ticaret ortağıdır ama mevcut rakamların daha da artması gerektiği düşüncesindeyim. Bakanlar Kurulumuz bu konu üzerinde çalışacak. Ayrıca enerji koridorları konusunda işbirliğimize büyük önem veriyoruz. Türkiye için Gürcistan, Türki Cumhuriyetleri'ne yönelik yoldur, Türkiye de Gürcistan için Avrupa ülkelerine bir yoldur. Karadeniz ve bölge güvenliği konusunda Türkiye’nin görevini çok iyi anlıyoruz. Bu çerçevede Gürcistan’ın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine gösterdiğiniz katı tavır için teşekkür etmek istiyorum. Bütün bölgedeki sorunların barışçıl yollarla çözülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sıra Üst Düzey Stratejik İşbirliği Konseyinin toplanmasına geldi” açıklamasında bulundu. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler