1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gama İrlanda’daki gaz santrali hisselerini satıyor

Gama İrlanda’daki gaz santrali hisselerini satıyor

Gama Holding, İrlanda’daki 400 MW'lık Kombine Çevrim Elektrik Santrali'nde bulunan yüzde 40 hissesini Çek EGH Group’a satıyor.

Gama İrlanda’daki gaz santrali hisselerini satıyor

Enerji Günlüğü - Gama Holding, İrlanda’daki 400 MW'lık Kombine Çevrim Elektrik Santrali'nde bulunan yüzde 40 hissesini Çek EGH Group’a satıyor. 

Türkiye’nin en büyük inşaat ve enerji şirketlerinden Gama Holding, yurtdışındaki en önemli operasyonlarından biri olan İrlanda’dan çıkıyor. The Times’da yer alan habere göre, Prag merkezli EGH Group, Türkiye’nin en büyük inşaat ve enerji şirketlerinden Gama Holding’in enerji iştiraki Gama Energy International’in yüzde 40 hissesi de dahil olmak üzere İrlanda’nın Galway bölgesinde kurulu Tynagh Energy’nin 400 MW’lık Kombine Çevrim Elektrik Santrali’nden yüzde 80 hisse satın alacak.

Şirket diğer yüzde 40 hisseyi ise ABD’li GE Energy Financial’dan satın alacak. Geri kalan yüzde 20’lik hisse ise İrlandalı işadamı Bran Keogh’un sahibi olduğu Mountside Partners’da kalacak.

Gama Holding geçtiğimiz yıl bankalara olan 1 milyar dolarlık borcu nedeniyle masaya oturan Gama Holding, son dönemde vitrine çıkardığı iştirakleri arasına İrlanda’yı da kattı. Borçları nedeniyle 20’ye yakın banka ile masaya oturan holding, Gama Enerji'deki yüzde 51 hissesinin tamamının satışı için görüşmelere başlamış, ardından da Tekfen ile birlikte kurduğu Gate İnşaat’taki yüzde 50’lik payı ortağına satmıştı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler