1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. GAZDAŞ’tan Trakya’da lodos uyarısı

GAZDAŞ’tan Trakya’da lodos uyarısı

GAZDAŞ, Trakya Bölgesinde etkisini gösteren lodos nedeniyle bölgedeki doğal gaz kullanıcıları için bir uyarı yayınladı. 

GAZDAŞ’tan Trakya’da lodos uyarısı

Enerji Günlüğü - GAZDAŞ, Trakya Bölgesinde etkisini gösteren lodos nedeniyle bölgedeki doğal gaz kullanıcıları için bir uyarı yayınladı. 

GAZDAŞ Doğal Gaz Dağıtım AŞ, Trakya Bölgesinde lodosun etkili olduğu günlerde ani hava ısınmasından dolayı bacaların çekişinde azalma olacağı yönünde vatandaşları uyardı. Uyarıda bakımı ve temizliği yapılmamış cihaz bacalarıyla, kontrolden geçirilmeyen cihazların kazalara neden olabileceği belirtildi ve lodos rüzgarından kaynaklı baca gazı zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. 

GAZDAŞ, bacalı cihazların baca çekişinin ve sızdırmazlığının, cihaz yetkili servislerince kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, her yıl kış başlangıcında cihazların yıllık bakımlarının mutlaka yaptırılması gerektiğini hatırlattı. 

Lodosun etkisiyle kombilerin baca bağlantılarının gevşeyebileceğini belirten uyarı açıklamasında, kombi bağlantılarının kontrollerinin gerçekleştirilmesi, cihazların bulunduğu alandaki hava alışverişini sağlayan menfezlerin de her zaman açık tutulması gerektiği ifade edildi. 

GAZDAŞ, ayrıca lodos süresince kullanıcıların kombi, soba ve şofben gibi cihazların bulunduğu ortamlarda uyumaması gerektiğini vurguladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler