1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom, 17 yeni sahada daha aramalara başlayacak

Gazprom, 17 yeni sahada daha aramalara başlayacak

Enerji Günlüğü - Rusya Yeraltı Kaynakları Kullanma Kurumu Rosnedra’nın yaptığı açıklamada, Gazprom’un Aralık ayında Rusya’nın kuzeyindeki Barents...

Gazprom, 17 yeni sahada daha aramalara başlayacak

Enerji Günlüğü - Rusya Yeraltı Kaynakları Kullanma Kurumu Rosnedra’nın yaptığı açıklamada, Gazprom’un Aralık ayında Rusya’nın kuzeyindeki Barents ve Karsk denizlerinin kıta sahanlığında yer alan 17 yeni saha için başvuruda bulunduğu bildirildi. Açıklamaya göre başvurular işleme alındı ve şu anda hükümet kararname taslakları üzerinde çalışılıyor. Saha kullanma şartnameleri Federal makamların onayından sonra Doğal Kaynaklar ve Çevre Bakanlığına ve ardından Bakanlar Kurulu’na iletilecek.

Rusya Yeraltı Kaynakları Kullanma Kurumu Rosnedra’nın Gazprom’un belgelerinin yanı sıra Rus petrol devi Rosneft’in daha önce yapmış olduğu başvuruları da işleme aldığı belirtiliyor. Rusya hükümeti Kasım ayında ihale ve açık arttırma düzenlemeden, yine Rusya’nın kuzeyinde yer alan Peçora denizinde iki sahanın işletme lisansının Rosneft’e vermeyi kararlaştırmıştı.
Rosneft ve Gazprom hükümetten kıta sahanlığı çalışma lisanslarını verme sürecini hızlandırmasını talep ettiler. Rosneft, 2010-2011 yıllarında 14 yeni saha için başvurmuştu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler