1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom blockchain teknolojisini kullanacak

Gazprom blockchain teknolojisini kullanacak

Rus kamu enerji şirketi Gazprom, doğalgaz tedarik anlaşmalarında Blockchain’i kullanacak.

Gazprom blockchain teknolojisini kullanacak

Enerji Günlüğü - Rus kamu enerji şirketi Gazprom, doğalgaz tedarik anlaşmalarında Blockchain’i kullanacak.

Rus kamu enerji şirketi Gazprom, Rusya’ya ait devlet bankası Gazprombank’la yürüttüğü işbirliği çerçevesinde, doğalgaz tedarik sözleşmelerinin Blockchain teknolojisi kullanılarak otomatik olarak yapılmasını sağlayacak bir prototip model geliştirildi. 

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Gazprom’un doğalgaz tedarik anlaşmalarında Blockchain’i kullanma projesini onayladı. Medvedev ayrıca bu Dağıtık Defter Teknolojileri (Distributed Ledger Technologies- DLTs) girişimini memnuniyetle karşıladığını açıkladı.

PROJE İLK SANAYİDE TEST EDİLECEK

Gazprom başkanı Alexey Miller, ilk aşamada projenin yalnızca sanayi müşterileriyle test edilmesinin planlandığını belirtti. Platform, belli bir sözleşmenin tüm katılımcıları arasında veri paylaşımına izin vermenin yanı sıra, veri güvenliğini arttırmayı da amaçlıyor.

Şubat ayının başlarında, Gazprom’un petrol iştiraki Gazprom Neft, lojistik kaynakların tedarik zincirinde Blockchain teknolojisini uygulanmasını test etti. Ve 2018 yılının sonlarında, Gazprom Neft, Raiffeisen Bank International’ın bir Rus iştiraki ile Blockchain üzerinden banka garantisi vermek için ortaklık kurdu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler