1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom ile doğalgazda son pazarlık

Gazprom ile doğalgazda son pazarlık

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gazprom Başkanı Aleksey Miller İstanbul’da doğalgaz konusunu son bir defa masaya yatırdı.Gazprom...

Gazprom ile doğalgazda son pazarlık

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gazprom Başkanı Aleksey Miller İstanbul’da doğalgaz konusunu son bir defa masaya yatırdı.

Gazprom basın sözcülüğü tarafından yapılan açıklamada, Putin’in bugünkü ziyareti öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Gazprom Başkanı Aleksey Miller’in Cumartesi akşamı İstanbul’da uzun bir görüşme yaparak doğalgaz konusunu son bir defa masaya yatırdıkları belirtildi.

Yapılan açıklamada, “Cumartesi akşamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gazprom Başkanı Miller’i kabul etti. Yapılan görüşmede Rusya ile Türkiye arasında doğalgaz alanındaki işbirliği tüm yönleriyle geniş biçimde ele alındı. Görüşmeye ayrıca Türkiye Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katıldı.” denildi.

Türkiye, Almanya’dan sonra Rusya’dan en fazla doğalgaz satın alan ikinci ülke konumunda. 2013 yılında Rusya’dan alınan gaz 26.7 milyar metreküp olarak gerçekleşmişti. 2014 sonunda ise bu miktarın 30 milyar metreküp olması bekleniyor. Türkiye 2015 yılından itibaren Gazprom şirketinden fiyat indirim talebinde bulunduğu biliniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler