1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Gazprom’un Nortgaz’daki yeni ortağı Novatek

Gazprom’un Nortgaz’daki yeni ortağı Novatek

Enerji Günlüğü - Rusya’nın ikinci en büyük gaz üretim şirketi Novatek, dün Azeri asıllı Rus işadamı Farhad Ahmetov’un REDI Holdings şirketinin...

Gazprom’un Nortgaz’daki yeni ortağı Novatek

Enerji Günlüğü - Rusya’nın ikinci en büyük gaz üretim şirketi Novatek, dün Azeri asıllı Rus işadamı Farhad Ahmetov’un REDI Holdings şirketinin Nortgaz ortaklığındaki yüzde 49’luk hissesini satın aldığını duyurdu. Tarafların yılsonuna kadar sonlandırmak istedikleri anlaşmanın tutarıysa 1 milyar 375 milyon olarak açıklandı. Novatek, anlaşmanın ardından en kısa zamanda üretim hacimlerini hızla arttırmaya başlamayı umuyor.
1993 yılında kurulan Rus doğalgaz şirketi Nortgaz’ın, Yamalo-Nenetsk özerk bölgesindeki Urengoy sahasında üretim lisansı bulunuyor. Amerikan “DeGolyer and MacNaughton” denetleme şirketinin verilerine göre geçtiğimiz yılsonu itibarıyla sahadaki gaz stokları 1,7 milyar varil petrole eşitti. Nortgaz, bu yılını başından bu yana 3,1 milyar metreküp doğalgaz ve 320 bin ton sıvılaştırılmış gaz üretti.
Bu arada Nortgaz hisselerinin satış haberi Rusya’daki piyasalara olumlu etki yaptı. Moskova borsasındaki Novatek hisselerinin fiyatı yüzde 2,4 artış kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler