1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Goodyear elektrik şarj istasyonlarını unutturacak

Goodyear elektrik şarj istasyonlarını unutturacak

Enerji Günlüğü - Goodyear’ın geliştirdiği yeni BH03 lastikleri sürüş esnasında elektrik üretiyor.Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda Goodyear’ın...

Goodyear elektrik şarj istasyonlarını unutturacak

Enerji Günlüğü - Goodyear’ın geliştirdiği yeni BH03 lastikleri sürüş esnasında elektrik üretiyor.

Cenevre Uluslararası Otomobil Fuarı’nda Goodyear’ın tanıttığı BH03 adı verilen yeni lastik, hem güneş enerjisinden hem de sürüş esnasında içerisinde biriken ısıdan elektrik enerjisine dönüştürüyor.

BH03 lastiği, iki farklı yolla elektirik üretiyor. Bu yollardan bir tanesi, lastiğin yüzeyindeki siyah bantlar ile araç park halindeyken güneş ışınlarının toplanarak elektrik enerjisine dönüştürülmesi. Diğer yol ise aracın hareket halindeyken sürtünme ile oluşan ısının lastiğin içerisinde toplanarak elektriğe çevrilmesi.

Şimdiye kadar üretilmiş hiçbir lastiğe benzemeyen BH03, araba hareketsizken güneş ışınlarını, hareket halindeyken sürtünme kuvvetini kullanabilen sensörlere sahip. Bu sensörler istenildiği anda bataryalara enerji gönderebilmek üzere aktif hale getirilebiliyor.

Goodyear’ın lastiği şimdilik konsept çalışması olarak karşımıza çıkıyor. Nasıl bir teknolojiyle üretileceğinin bilinmemesinden dolayı, lastiğin ne kadar sürede mağazalardaki yerini alacağı şimdilik bilinmiyor.

Ayrıca, şirket Triple Tube adı verilen bir ikinci konsep daha açıkladı. Bunun ile yol koşullarına göre uyum sağlayan üç ayrı iç lastiği kullanılıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler