1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Güney Kıbrıs ve Lübnan Akdeniz gazını paylaşıyor

Güney Kıbrıs ve Lübnan Akdeniz gazını paylaşıyor

Güney Kıbrıs ve Lübnan, Akdeniz'deki petrol ve doğalgazın taşınması ve ihracatı için tüm tesisatın paylaşımı için görüşmeleri başlatıyor.

Güney Kıbrıs ve Lübnan Akdeniz gazını paylaşıyor

Enerji Günlüğü - Güney Kıbrıs ve Lübnan, Akdeniz'deki petrol ve doğalgazın taşınması ve ihracatı için tüm tesisatın paylaşımı için görüşmeleri başlatıyor.

Güney Kıbrıs ve Lübnan, Akdeniz'de petrol ve doğalgaz keşif bölgeleri oluşturulması için bir anlaşma üzerinde çalıştıklarını açıkladı. DW'nin haberine göre, deneme amaçlı ilk sondaj kuyusunun önümüzdeki yıl sınırın Kıbrıs tarafında açılması planlanıyor. 

GÖRÜŞMELERİN İLKİ 7 MAYIS’TA 

Lübnan Dışişleri Bakanı Cibran Basil, petrol ve gaz alanında bir anlaşma için hazırlık safhasında olduklarını açıkladı. Güney Kıbrıslı mevkidaşı Nikos Hristodulides ile Beyrut'ta basın toplantısı düzenleyen Basil, "Anlaşmanın noktalarını ve ihtilaflı noktaları ele almak için ilk tarih olarak 7 Mayıs üzerinde anlaştık" dedi. 

İkinci aşama olarak Haziran'da bir zirve düzenleneceğini belirtem Basil, "Eylül'de petrolün paylaşımı konusundaki anlaşmayı tamamlamaya çalışacağız. Böylelikle iki ülkenin hükümetleri anlaşma için görüşmeleri başlatabilir" diye konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler