1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hollanda konut PV’sindeki KDV'yi kaldıracak

Hollanda konut PV’sindeki KDV'yi kaldıracak

Hollanda, konut PV sistemlerine uygulanan %21 oranındaki KDV’yi %0’a düşürecek.

Hollanda konut PV’sindeki KDV'yi kaldıracak

Enerji Günlüğü - Hollanda hükümeti, konutlardaki fotovoltaik enerji sistemlerinden alınan %21 oranındaki KDV’yi %0’a düşüreceğini açıkladı.

Hollanda hükümeti, konut uygulamalarında kullanılan fotovoltaik (PV)enerji sistemlerine uygulanan katma değer vergisini (KDV) yüzde 21'den yüzde 0'a düşürmeyi planlıyor.

2023 Vergi Planı paketinin bir parçası olan yeni tedbirin, meclisin nihai onayını aldıktan sonra 01 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Hollandalı güneş enerjisi analisti Peter Segaar KDV indirimi hususunda "Önlem, 2023 Vergi Planı paketinin bir parçası olacak ancak Meclis’in nihai onayına ihtiyacı var" ifadelerini kullandı. Segaar sözlerine “Hollanda, Avrupa Komisyonu'nun bu tür vergi muafiyetlerini etkinleştirme kararının sıkı bir savunucusu olduğundan, önlemin bu yılın sonuna kadar uygulamaya konması bekleniyor" şeklinde devam etti.

2021’DE PV SİSTEMLERİ 1,58 MİLYON HANEYE ULAŞTI

Planlanan KDV indirimine, binaya entegre fotovoltaik sistemlerin (BIPV) dahil edilmediğini ifade eden Segaar, “Ancak bu kurulumlar için ödenen KDV'nin bir kısmı ev sahipleri tarafından talep edilebilir. Bununla birlikte, konutların çoğunda çatı kiremitleri üzerine monte edilmiş geleneksel PV sistemleri veya montaj sistemleri ile düz çatılar var” dedi.

Peter Segaar,PV konut sistemlerinin 2021 yılının sonuna kadar yaklaşık 1,58 milyon haneye kurulduğunu belirtirken, bu sistemlerin toplam kapasitesinin 5,6GW seviyesinde olduğunu dile getirdi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler