1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. İrlanda hükümeti çatı üstü PV sistemi için hibe desteği verecek

İrlanda hükümeti çatı üstü PV sistemi için hibe desteği verecek

İrlanda hükümeti, konut dışı binalarda çatı üstü PV sistemleri için hibe desteği verileceğini aktardı.

İrlanda hükümeti çatı üstü PV sistemi için hibe desteği verecek

Enerji Günlüğü - İrlanda Çevre, İklim ve İletişim Bakanlığı, konut dışı binalarda çatı üstü PV kurulumları için bir indirim planı başlattığını duyurdu.

İrlanda Sürdürülebilir Enerji Otoritesi (SEAI) tarafından yönetilecek olan yeni indirim programı kapsamında işletmeler, kamu kuruluşları ve topluluk grupları proje başına en fazla 2.400 euro seviyesinde indirim hakkına sahip olacak.

HİBE DESTEĞİ 2023’DE DE DEVAM EDECEK

İrlanda'nın yeni indirim planına göre, 6kW'ı aşmayan PV sistemleri için 2.400 euro indirim düşünülüyor. Ayrıca bu tarife 2023 yılı için de geçerli olacak. İrlanda hükümeti tarafından konuya ilişkin yapılan açıklamada "2022'de mevcut maksimum hibe 2.400 euro olacak ve 2023 yılında da bu seviyede kalacak" ifadeleri kullanıldı.

Program, ülkenin Aralık 2021'de uygulamaya konan net ölçüm planı kapsamında çalışan 6kW'a kadar olan PV sistemlerine açık olacak. Planın, yaklaşık 380MW güneş enerjisi kapasitesi dağıtmak üzere tasarlandığı bildirildi.

6kW ile 50kW arasında değişen PV sistemleri için hazırlanan planda, şebekeye enjekte edilen fazla güç için verilen Temiz İhracat Garantisi (CEG) 2022 yılı tarifesi 0,135 euro/kWh olarak belirlendi.

Öte yandan uygun projelerin minimum öz tüketim oranının yüzde 70 olduğunu dile getiren İrlanda hükümeti, bu oranı desteklemek için akıllı sayaçların benimsenmesini önerdi.

Etiketler : , , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler