1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Hollandalı Lightyear'dan güneş enerjili elektrikli otomobil

Hollandalı Lightyear'dan güneş enerjili elektrikli otomobil

Hollandalı EV üreticisi Lightyear, ilk güneş enerjisiyle çalışan elektrikli otomobili Lightyear 0'ı tanıttı.

Hollandalı Lightyear'dan güneş enerjili elektrikli otomobil

Enerji Günlüğü - Dünyanın ilk güneş enerjili arabası Lightyear 0 tanıtıldı. 263 bin euro fiyat biçilen araçın güneş panelleri, güneşli bir iklimde günde 44 mil menzil sağlayabiliyor. 

Hollanda merkezli elektrikli araç (EV) üreticisi Lightyear, ilk güneş enerjisiyle çalışan elektrikli otomobili Lightyear 0'ı tanıttı. 60 kilovat-saat elektrikli araç pil takımı ile çatısında, kaputunda ve kapağında güneş panelleri ile donatılmış, farklı modelde bir hibrit araç olarak geliştirilen Lightyear 0’ın üretimine 2022 sonunda başlanacak.

100 KM HIZA 10 SANİYEDE ULAŞIYOR

Güneşe maruz kaldığında otomatik olarak şarj olan otomobilin güneş panelleri, güneşli bir iklimde günde 44 mil menzil sağlayabilirken, elektrikli menzili 388 mil. Araç 0'dan 100 km/s hıza 10 saniyede ulaşabiliyor. Modelin maksimum hızı ise 160 kilometre ile sınırlı.

ARAÇTAN 946 ADET ÜRETİLECEK

Lightyear, 946 adet üreteceğini açıkladığı araç için 263 bin euro fiyat belirledi. Araç Hollanda gibi iklimlerde 2 ay, İspanya, Portekiz gibi daha sıcak iklimlerde yedi ay boyunca şarj etmeden şehir içi kullanım imkanı sunacak. 

Lightyear, 33 bin dolar gibi daha uygun fiyatlı farklı bir güneş enerjisiyle çalışacak modelin daha 2025 yılına kadar üretimine başlayacağını da açıkladı.

Önceki ve Sonraki Haberler