1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kontrolmatik ve Pomega, Siemens çözümleri kullanacak

Kontrolmatik ve Pomega, Siemens çözümleri kullanacak

Kontrolmatik, Pomega ve Siemens kurdukları iş birliği ile daha sürdürülebilir bir enerji sistemine geçişi sağlamak için sürdürülebilir bir küresel batarya ekosistemi oluşturmaya odaklanacaklar. 

Kontrolmatik ve Pomega, Siemens çözümleri kullanacak

Enerji Günlüğü - Kontrolmatik Teknoloji ve Pomega, Siemens çözümleriyle operasyonlarını standartlaştıracak bir ‘Mühendislik İttifakı’ kuruyor. 

Batarya ve sürdürülebilir enerji çözümleri pazarı hızla büyüyor. Ulaşım ve enerji sistemlerinde karbonsuzlaşmayı sağlayacak bataryalar için en üst seviyede sürdürülebilir bir değer zincirine duyulan ihtiyaç da aynı paralelde artıyor. 

Siemens bu amaçla, sistem entegrasyonu, enerji üretimi, iletimi ve dağıtımı alanlarında EPC şirketi Kontrolmatik Technology ve Kontrolmatik iştiraklerinden Pomega Energy Storage Technologies ile yeni bir iş birliğine imza atıyor. 

Üç şirket arasında kurulan bu iş birliği, daha sürdürülebilir bir enerji sistemine geçişi sağlamak için sürdürülebilir bir küresel batarya ekosistemi oluşturmaya odaklanacak. Bu iş birliğiyle, Pomega Energy Storage Technologies Amerika ve Kontrolmatik Amerika, Kuzey Amerika'daki enerji depolama operasyonlarını hızlandırmış olacak. 

Siemens ve Kontrolmatik, ABD'de üretilen özelleştirilmiş uçtan uca çözümlerle ABD batarya enerji depolama endüstrisini genişletmek için yakın iş birliği içinde çalışacak. Pomega'nın Güney Carolina'daki PΩCenter'ı, ABD'de yalnızca şebeke ve konut batarya depolamasına yönelik LFP çözümlerine adanmış ilk tesislerden biri olacak.

EĞİTİM VE ARAŞTIRMADA DA İŞ BİRLİĞİ

Buna ek olarak eğitim, işgücü ve araştırmaya da birlikte odaklanmaya karar veren üç şirket, Güney Carolina Üniversitesi (USC) ile de ortak bir iş birliği tesis etti. Pomega halen, Güney Carolina Üniversitesi’ne Siemens otomasyon ve yazılım çözümlerini kullandığı ve 2024 sonunda tamamlanması planlanan bir pilot batarya üretim hattı kuruyor. Siemens'in akademi ile iş birliği sayesinde burada kullanılan yazılımların büyük bir kısmı da üniversiteye bağışlandı. 

“BİZİ EN SON TEKNOLOJİNİN EN ÖN SAFLARINDA TUTACAK FIRSATLAR ARIYORUZ”

Konuyla ilgili olarak konuşan Pomega Enerji Depolama Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Saim Hacıağaoğlu şunları kaydetti: "Siemens ile yaptığımız iş birliği, Kontrolmatik'e Siemens ile mühendislik, entegratör ve yazılım ortağı olarak kendini kanıtlama fırsatı sağlayacak. Bunun karşılığında biz de Kontrolmatik/Pomega olarak Siemens otomasyon ekipmanı ve yazılım çözümlerinin standartlaştırılmasına yardımcı olacağız. Kontrolmatik ve Pomega olarak bizi her zaman en son teknolojinin en ön saflarında tutacak fırsatlar arıyoruz ve Siemens ile çalışmak da bu yöndeki başarımızın devamını sağlayacak."

 

Önceki ve Sonraki Haberler