1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Trump ABD'yi petrol boru hatlarıyla donatacak

Trump ABD'yi petrol boru hatlarıyla donatacak

Enerji Günlüğü – ABD Başkanı Donald Trump, çevrecilerin baskısıyla daha önce veto edilen Keystone XL ve Dakota Access petrol boru hatlarının inşaasına...

Trump ABD'yi petrol boru hatlarıyla donatacak

Enerji Günlüğü – ABD Başkanı Donald Trump, çevrecilerin baskısıyla daha önce veto edilen Keystone XL ve Dakota Access petrol boru hatlarının inşaasına izin verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'nın Alberta ile ABD'nin Nebraska eyaletleri arasında kurulması öngörülen 'Keystone XL' petrol boru hattı ile Illinois, Kuzey Dakota ve Güney Dakota'dan geçen 'Dakota Access' petrol boru hattı projesinin yapımına  yönelik kararameleri imzaladı.

Kararnameleri imzalarken yaptığı açıklamada Trump, "Şu andan itibaren ABD'de boru hatları döşemeye başlayacağız... Tıpkı eski günlerde döşediğimiz gibi" ifadesini kullandı. 

Cumhuriyetçilerin üst düzeyde öncelik verdiği bir proje olarak gösterilen Keystone XL boru hattı projesi güzergahı nedeniyle çevresel kaygılara yol açmış, bu yüzden ciddi tartışmalara konu olmuştu. Bu nedenle de eski Başkan Barack Obama projeyi veto etmişti.

Energy Transfer şirketi tarafından geliştirilen, Illinois, Kuzey Dakota ve Güney Dakota'dan geçen 'Dakota Access' adlı 3.8 milyar dolarlık boru hattı projesinin yapımı, bölge halkı olan Kızılderililere ait kutsal mezarlara zarar vereceği ve Missouri nehrinden sağlanan içme suyunu kirleteceği için Kızılderililer tarafından yoğun bir şekilde protesto edilmiş ve ardından durdurulmuştu. 

OBAMA'DAN KEYSTONE XL BORU HATTINA VETO

ABD YÖNETİMİ VE KONGRE ARASINDA BORU HATTI ANLAŞMAZLIĞI

KIZILDERİLİLERDEN DAKOTA PETROL BORU HATTI PROTESTOSU

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler