1. HABERLER

  2. PETROL

  3. IEA: Ham petrol talebindeki büyüme yavaşlayacak

IEA: Ham petrol talebindeki büyüme yavaşlayacak

IEA, artan ekonomik sıkıntılar nedeniyle ham petrol talebindeki büyümenin yavaşlayacağını bildirdi.

IEA: Ham petrol talebindeki büyüme yavaşlayacak

Enerji Günlüğü - IEA, ham petrol talep artışının 4. çeyrekte daha önce öngördüğünden daha düşük olmasını bekliyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel ekonominin yavaşlaması nedeniyle 4. çeyrekte ve gelecek yıl ham petrol talebindeki büyümenin daha önce beklenenden daha zayıf olacağını aktardı. IEA, ham petrol talep artışının 4. çeyrekte daha önce öngördüğünden 240.000 varil/gün daha düşük olmasını bekliyor.

Ancak IEA, 2022 yılının tamamı için talep artışı tahminini, karantina sonrası Çin ekonomisindeki toparlanmaya bağlı olarak, önceki tahmininden 180.000 varil/gün daha yüksek olan 2,1 milyon varil/gün seviyesine yükseltti. 2023 yılında ise ham petrol talep artışının 1,6 milyon varil/gün ile daha önce beklenenden 40.000 varil/gün daha düşük olması bekleniyor.

"TALEP BÜYÜMESENİ PETROKİMYA VE LPG SEKTÖRLERİ DESTEKLER"

IEA, gelecek yıl büyümenin petrokimya ve sıvılaştırılmış petrol gazı (LPG) sektörleri tarafından büyük ölçüde destekleneceğini, ancak dizel ve gaz yağı büyümesinin, yavaşlayan bir ekonomi ve artan gazdan petrole geçişe rağmen azalmasının beklendiğini söyledi. IEA konuya ilişkin açıklamasında, "Petrolün küresel talep görünümü, artan resesyon olasılıkları, Çin'in sürekli zayıf ekonomisi, Avrupa'nın enerji krizi, yükselen ürün kırılma değerleri ve güçlü ABD doları şeklinde sayısız rüzgarla karşı karşıya kalmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler