1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. IEA: Petrol ve doğalgaz sanayisi iklim çabalarını hızlandırmalı

IEA: Petrol ve doğalgaz sanayisi iklim çabalarını hızlandırmalı

IEA, petrol ve doğalgaz endüstrisinin artık temiz enerji geçişlerini hızlandırmak için neler yapabileceğini netleştirmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

IEA: Petrol ve doğalgaz sanayisi iklim çabalarını hızlandırmalı

Enerji Günlüğü - IEA, petrol ve doğalgaz endüstrisinin artık temiz enerji geçişlerini hızlandırmak için neler yapabileceğini netleştirmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), “Enerji Dönüşümünde Petrol ve Doğalgaz Endüstrisi” adlı yeni raporunu yayınladı. dünyanın temiz enerjiye geçişe doğru artan şekilde yön değiştirdiği bu dönemde, petrol ve doğalgaz şirketlerinin kritik bir zorlukla karşı karşıya kalacağını belirtilen IEA raporunda, fosil yakıtların şirketlerin yakın dönemdeki getirilerini yönlendirdiğini, ancak sera gazı emisyonlarını azaltmak için artan baskıları ele almamanın, uzun vadeli sosyal kabul edilebilirliklerini ve karlılıklarını tehdit edebileceğine işaret etti. IEA, petrol ve doğalgaz endüstrisinin artık temiz enerji geçişlerinin ne anlama geldiğini ve temiz enerji geçişlerini hızlandırmak için neler yapabileceğini netleştirmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

HİÇBİR ŞEY YAPMAMAK SEÇENEKLER ARASINDA DEĞİL

IEA Başkanı Dr. Fatih Birol konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, bütün enerji şirketlerinin temiz enerji geçişlerinden etkileneceğine dikkat çekerek, “Sanayinin her alanı bu duruma nasıl tepki vereceğini düşünmek zorunda. Seçenekleri arasında ise hiçbir şey yapmamak bulunmuyor" dedi. 

Sanayinin her bir dalı için ilk acil görevin, kendi operasyonlarında çevresel ayak izini azaltmak olduğunu ifade eden Birol, “Bugün itibariyle, enerji kaynaklı küresel sera gazı emisyonlarının yaklaşık % 15'i petrol ve gazın üretilip tüketicilere ulaştırılması çalışmalarından gelmektedir. Bu emisyonların büyük bir kısmı nispeten hızlı ve kolay bir şekilde azaltılabilir” dedi. 

Önceki ve Sonraki Haberler