1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. IKEA Rusya’da güneşe yatırım yapıyor

IKEA Rusya’da güneşe yatırım yapıyor

Rusya’da ilk güneş enerjisi yatırımını gerçekleştiren Ingka Group, 8 adet güneş santralinin %49 hissesini satın aldı.

IKEA Rusya’da güneşe yatırım yapıyor

Enerji Günlüğü - Rusya’da ilk güneş enerjisi yatırımını gerçekleştiren Ingka Group, 8 adet güneş santralinin %49 hissesini satın aldı.

Dünya çapında birçok IKEA mağazasının sahibi olan Hollanda merkezli Ingka Group, Rusya'da yenilenebilir enerji alanındaki ilk yatırımını yapmaya hazırlanıyor. Ingka Group, Rusya’nın güneybatısında sekiz güneş santralinin yüzde 49 hissesini Solar Systems LLC'den satın alma konusunda anlaşmaya vardığını açıkladı.

Dünyanın en büyük mobilya perakendecisinin yatırım kolu Ingka Investments, sekiz güneş santralinin toplam değerinin 272.16 milyon dolar (21 milyar rubleden fazla) olduğunu kaydetti. 

IKEA, hammadde üretiminden müşterilerin mobilyalarını elden çıkarmasına kadar tüm IKEA değer zincirinde sera gazı emisyonunu azaltarak 2030 yılına kadar iklim açısından pozitif olmayı hedefliyor. Bu hedefe ulaşmaya yardımcı olmak için Ingka Group, özellikle Rusya ve Çin’de yenilenebilir enerji yatırımlarını hızlandırmak istiyor.

Ingka Group, 2009 yılından bu yana yenilenebilir enerjiye 2,5 milyar euro (2,97 milyar dolar) yatırım yaptı ve son zamanlarda kendi operasyonlarında tükettiği enerji kadar yenilenebilir enerji üretme hedefini aştı.

İlgili Haberler