1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İki elektrik şirketine rekabet cezası

İki elektrik şirketine rekabet cezası

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, Akdeniz Elektrik ve CK Akdeniz Elektrik’in rekabet kurallarını ihlal ettiklerine hükmedip idari para cezası verirken,...

İki elektrik şirketine rekabet cezası

Enerji Günlüğü - Rekabet Kurulu, Akdeniz Elektrik ve CK Akdeniz Elektrik’in rekabet kurallarını ihlal ettiklerine hükmedip idari para cezası verirken, AK DEN Enerji’nin rekabet kurallarını ihlal etmediğine karar verdi.

Rekabet Kurulu, Akdeniz Elektrik, CK Akdeniz Elektrik ve AK DEN Enerji hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandığını bildirdi. Kurul, hâkim durumun kötüye kullanılmasını yasaklayan 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesi gereğince Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş.'ye 11.814.184,76 TL,  CK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş.'ye ise 26.341.333,17 TL  idari para cezası verirken, AK DEN Enerji’nin rekabet kurallarını ihlal etmediğine karar verdi.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: "Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş., CK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş. ve AK DEN Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.’nin 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal edip etmediklerinin tespitine yönelik olarak yürütülen soruşturma tamamlandı. 20.02.2018 tarihinde Rekabet Kurulunca dosyanın müzakeresi sonucunda Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. ve CK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş.’nin 4054 sayılı Kanun’un 6. maddesini ihlal ettiklerine, dolayısıyla aynı Kanun'un 16. maddesi uyarınca adı geçen şirketlere idari para cezası verilmesine bununla birlikte AK DEN Enerji Dağıtım ve Perakende Satış Hizmetleri A.Ş.’nin aynı Kanun’un 6. maddesini ihlal etmediğine ve bu şirkete idari para cezası verilmesine yer olmadığına karar verildi.

Önceki ve Sonraki Haberler