1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İklim kriziyle mücadelede Zorlu Enerji’ye sürdürülebilirlik ödülü

İklim kriziyle mücadelede Zorlu Enerji’ye sürdürülebilirlik ödülü

Zorlu Enerji, Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödülleri’nde ‘Sıfır Karbon Ayak İzi Ormanları Projesi’ ile “İklim Eylemi” kategorisinde gümüş başarı ödülünün sahibi oldu.

İklim kriziyle mücadelede Zorlu Enerji’ye sürdürülebilirlik ödülü

Enerji Günlüğü - Zorlu Enerji’nin iklim kriziyle mücadele ve sürdürülebilir bir gelecek adına hayata geçirdiği Sıfır Karbon Ayak İzi Ormanları Projesi, Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından düzenlenen Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Ödülleri’nde gümüş başarı ödülüne layık görüldü. Zorlu Enerji, Birleşmiş Milletler tarafından tanımlanan 17 Sürdürülebilir Kalkınma Amacının gerçekleşmesine katkı sunan kuruluşların değerlendirildiği organizasyonda “İklim Eylemi” kategorisinde ödüle layık bulundu. 

2030’A KADAR YILDA 90 BİN FİDAN DİKİLECEK

zorlu-fundakucukosmanoglu.jpegFaaliyetlerinden kaynaklanan karbon ayak izini “Sıfır Karbon Ayak İzi Ormanları Projesi” ile sıfırlamayı hedefleyen Zorlu Enerji, 2010 yılında, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ve Mehmet Zorlu Vakfı ile başlatılan iş birliğiyle hayata geçirdiği proje kapsamında; 1,2 milyon fidanı toprakla buluşturmayı hedefliyor. Zorlu Enerji, bu kapsamda 2030 yılına kadar her yıl 90 bin fidan dikmeyi planlıyor. 

Ödülle ilgili değerlendirmelerini paylaşan Zorlu Enerji Kurumsal İletişim Grup Müdürü Funda Küçükosmanoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Zorlu Enerji olarak, tüm dünyada artan küresel iklim krizine karşı mücadele etmek amacıyla dekarbonizasyon odaklı iş yapış biçimlerini benimsemenin yanı sıra faaliyetlerimizden kaynaklanan karbon ayak izini sıfırlamayı hedefliyoruz. Emeklerimizin bir karşılığı olarak da 10 yıl önce başlattığımız ve bu anlamlı ödülle taçlanan Sıfır Karbon Ayak İzi Ormanları Projemiz kapsamında bugüne kadar toplamda 330 binden fazla fidan diktik.”

Önceki ve Sonraki Haberler