1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İngiliz Konsorsiyumu Pergas İran’da petrol üretecek

İngiliz Konsorsiyumu Pergas İran’da petrol üretecek

Enerji Günlüğü - İran, ülkenin güneybatısındaki Kerenj petrol sahasını geliştirmek için İngiliz konsorsiyumu Pergas ile ön anlaşma imzaladı. Hafta...

İngiliz Konsorsiyumu Pergas İran’da petrol üretecek

Enerji Günlüğü - İran, ülkenin güneybatısındaki Kerenj petrol sahasını geliştirmek için İngiliz konsorsiyumu Pergas ile ön anlaşma imzaladı. 

Hafta başında Fransız petrol şirketinin İran petrol sahasından çekileceğini açıklamasının ardından İngiliz Konsorsiyumu aksine bir tutum sergileyerek İran ile yeni bir petrol anlaşması imzaladı. İran devlet televizyonu, Tahran’ın ülkenin güneybatısındaki Kerenj petrol ve gaz sahasını geliştirmek için Londra merkezli Pergas Konsorsiyumu ile bir ön anlaşma imzaladığını duyurdu.

ABD’nin nükleer anlaşmadan çıkarak yaptırımlara geri dönüleceğini açıklamasının ardından Pergas International Consortium ve National Iranian South Oil Co. arasında imzalanan anlaşmanın, İran Petrol Bakanı Bijen Namdar Zengene, İngiltere’nin Tahran Büyükelçisi Robert Macaire ve Pergas Genel Müdürü Colin Rowley’in de katıldığı törenle imzalandığı belirtildi. 

Yaklaşık 1.2 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç duyan projenin nihai şeklini alarak hayata geçirilmesi halinde Kerenj petrol sahasından günlük 200 bin varil ham petrol çıkarılacağı ifade edildi. Mevcut durumda sahadan günde 120 bin varil petrol üretiliyor. 

Fransız enerji şirketi Total, ABD’nin 2015 İran nükleer anlaşmasından çekime kararı çerçevesinde İran'ın Güney Pars projesinden çekileceğini açıklamıştı. 

İRAN YAPTIRIMLARINDA İLK ÇATLAK TOTAL’DEN

Önceki ve Sonraki Haberler