1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İngiltere İran petrol tankerini alıkoydu

İngiltere İran petrol tankerini alıkoydu

İngiltere, AB’nin yaptırımlarını ihlal ederek Suriye'ye petrol taşıdığı gerekçesiyle bir İran petrol tankerini Cebelitarık Boğazı'nda alıkoydu.

İngiltere İran petrol tankerini alıkoydu

Enerji Günlüğü - İngiltere, AB’nin yaptırımlarını ihlal ederek Suriye'ye petrol taşıdığı gerekçesiyle bir İran petrol tankerini Cebelitarık Boğazı'nda alıkoydu.

Britanya Deniz Kuvvetleri ve Cebelitarık yönetimi, Avrupa Birliği'nin yaptırımlarını ihlal ederek Suriye'ye petrol taşıdığını öne sürdükleri bir İran tankerini Cebelitarık Boğazı'nda durdurdu. Britanyalı yetkililerin verdikleri bilgiye göre gemi 14 güne kadar Cebelitarık'ta alıkonabilecek.

Cebelitarık Birinci Bakanı Fabian Picardo yaptığı açıklamada Grace 1 adlı tankerin Suriye'nin Banyas rafinerisine petrol taşıdığına inanmak için makul nedenler bulunduğunu bildirdi. Picardo, Banyas rafinerisinin Avrupa Birliği'nin Suriye'ye yönelik yaptırımları kapsamında olduğunu belirtti.

İRAN’DAN TEHDİTKAR DAVRANIŞ AÇIKLAMASI

İran Savunma Bakanı Amir Hatami, Britanya'nın Cebelitarık'ta bir İran petrol tankerine alıkoymasını düşmanca, tehditkar bir hareket olduğunu ve buna müsamaha göstermeyeceklerini söyledi. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler