1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İki İran petrol tankerine roketli saldırı!

İki İran petrol tankerine roketli saldırı!

İran, Suudi Arabistan’ın Cidde limanı yakınlarında iki petrol tankerlerinin roketli saldırı sonucu patladığını açıkladı.

İki İran petrol tankerine roketli saldırı!

Enerji Günlüğü - İran, Suudi Arabistan’ın Cidde limanı yakınlarında iki petrol tankerlerinin roketli saldırı sonucu patladığını açıkladı.

Suudi Arabistan’ın Cidde limanı açıklarında iki roket ile vurulduğu iddia edilen İran’a ait Sinopa adlı petrol tankerinde patlama ve patlamanın etkisiyle yangın meydana geldi. İran'dan yapılan ilk açıklamada olayın araştırıldığı belirtilirken mürettebatın durumunun iyi olduğu ve tankerdeki sızıntının kontrol altına alındığı ifade edildi. İranlı yetkililerin yaptığı ikinci açıklamada da bir değil iki petrol tankerinin roketli saldırı sonucu patladığı duyuruldu.

FÜZELER SUUDİ TARAFINDAN GELMEDİ

İran Ulusal Tanker Şirketi, Kızıldeniz'de Cidde Limanı açıklarında seyreden İran petrolü SABITI'yi vuran füzelerin Suudi Arabistan tarafından gelmediğini açıkladı. İran Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada tankerin iki füze ile vurulduğu ve önemli hasar aldığını teyit etti. 

İNGİLTERE İRAN TANKERİNİ ALIKOYMUŞTU

İngiltere'ye bağlı Cebelitarık özerk yönetimi de Eylül ayında "Suriye'ye petrol taşıdığı" öne sürülen İran'a ait petrol tankerini alıkoymuştu.

Suudi Arabistan kamu petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait iki tesiste de Eylül ayında silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) düzenlenen saldırı sonucu yangın çıktığı açıklanmıştı. Yemen'deki Husiler, ölen ya da yaralananın olmadığı saldırıyı 10 SİHA kullanarak düzenlediklerini iddia etmişti. ABD ve Suudi Arabistan saldırılardan İran'ı sorumlu tutmuştu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler