1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İngiltere İran'ı petrolü Suriye’ye petrol satmakla suçladı

İngiltere İran'ı petrolü Suriye’ye petrol satmakla suçladı

İngiltere, İran’ın Cebelitarık'ta alıkonulan ve ardından serbest bırakılan tankerindeki petrolünü verdiği güvenceleri ihlal ederek Suriye’ye sattığını iddia etti.

İngiltere İran'ı petrolü Suriye’ye petrol satmakla suçladı

Enerji Günlüğü - İngiltere, İran’ın Cebelitarık'ta alıkonulan ve ardından serbest bırakılan tankerindeki petrolünü verdiği güvenceleri ihlal ederek Suriye’ye sattığını iddia etti.

İngiltere Dışişleri Bakanı Dominic Raab, İran'ı Cebelitarık'ta alıkonulduktan sonra şartlı serbest bırakılan Adrian Darya 1 adlı tankerde bulunan petrolü Suriye yönetimine satmakla suçladı. Dışişleri Bakanı Raab, "Petrolün Suriye'de Esad rejimine satılması bölgenin güvenliğinin bozma yönünde İran hükümetinin dizayn ettiği davranışların bir parçası" diye konuştu. 

İRAN GÜVENCE VERMİŞTİ

İngiltere Deniz Kuvvetleri'ne bağlı komandolar 4 Temmuz 2019 tarihinde Cebelitarık'ta eski adı Grace 1 olan Adrian Darya 1 tankerine operasyon düzenlemişler ve tanker 15 Ağustos'a kadar Cebelitarık'ta alıkonulmuştu. Tanker, İran'ın 2,1 milyon varil petrolün Suriye'ye satılmayacağı yönünde verilen yazılı garanti sonrası serbest bırakılmıştı. Ancak İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İran'ın petrolü Suriye'ye transfer ederek verdiği güvenceleri ihlal ettiğini savundu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler