1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Irak Kürt Bölgesi’nde ABD’den doğal gaz finansmanı

Irak Kürt Bölgesi’nde ABD’den doğal gaz finansmanı

Irak Kürt Özerk Bölgesi'nde bulunan Khor Mor doğalgaz tesisinin genişletilmesi için ABDli DFC 250 milyon dolar finansman sağladı.

Irak Kürt Bölgesi’nde ABD’den doğal gaz finansmanı

Enerji Günlüğü - Irak Kürt Özerk Bölgesi'nde bulunan Khor Mor doğalgaz tesisinin genişletilmesi için ABDli DFC 250 milyon dolar finansman sağladı.

Irak Kürt Özerk Bölgesinde (KRI) faaliyet gösteren Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Dana Gas ve Crescent Petroleum liderliğindeki konsorsiyum Pearl Petroleum, Khor Mor gaz santralinde yürüttükleri gaz geliştirme ve genişletme projesinin finanse edilmesine yardımcı olmak için ABD'den 250 milyon dolar finansman sağladı. 

ABD Uluslararası Kalkınma Finansmanı Kurumu’nun (DFC), 7 yıl boyunca sağlayacağı finansman, geçen yıl Covid-19 pandemisi nedeniyle ertelenen Khor Mor doğalgaz sahasındaki genişletme çalışmalarını kapsıyor. Bu kapsamda üretimin %50 artırılması öngörülüyor ve genişletme çalışmalarının toplam 630 milyon dolara malolması bekleniyor.

Tesiste toplam yüzde 35 hisseye sahip olan Pearl Consorsiyum’un diğer hissedarları arasında OMV, MOL ve RWE bulunuyor. Bu hissedarların her biri %10 hisseye sahip.

 

Önceki ve Sonraki Haberler