1. HABERLER

  2. PETROL

  3. İran petrol fiyatında 40 doları baz alacak

İran petrol fiyatında 40 doları baz alacak

Enerji Günlüğü - İran, yeni yıl bütçe tasarısında petrolü varil başına 40 dolar olarak gözden geçirecek.Petrol fiyatlarının sert şekilde gerilemesi...

İran petrol fiyatında 40 doları baz alacak

Enerji Günlüğü - İran, yeni yıl bütçe tasarısında petrolü varil başına 40 dolar olarak gözden geçirecek.

Petrol fiyatlarının sert şekilde gerilemesi üzerine İran hükümeti meclise gönderdiği bütçe tasarısında petrolü varil başına 40 dolar olarak gözden geçireceğini bildirdi.

İran Ekonomi Bakanı Ali Tayyibniya, İran takvimine göre 21 Mart’ta başlayacak olan gelecek yıl bütçe tasarısında 70 dolar olarak belirledikleri petrol fiyatını yaşanan düşüş üzerine 40 dolar olarak revize edeceklerini belirtti.

PETROL FİYATLARI İRAN VE RUSYA’YA BASKI İÇİN DÜŞÜRÜLDÜ

Petrol fiyatlarının İran ve Rusya'ya baskı yapmak hedefiyle düşürüldüğünü öne süren İranlı Bakan, 'Zorlu bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatmamız için bazı projeleri durdurmamız ve gereksiz masrafları kesmemiz gerekiyor' dedi.

Tayyibniya, uygulanan yaptırımlar nedeniyle İran'ın petrol ihracatının 2.4 milyon varilden 1 milyon varile gerilediğini belirterek, “Sadece ABD'nin müsaade ettiği ülkeler, Washington yönetiminin belirlediği kotalar içerisinde bizden petrol alabiliyor” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler