1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Işık: Elektriğin yüzde 5`i güneşten karşılanacak

Işık: Elektriğin yüzde 5`i güneşten karşılanacak

Enerji Günlüğü -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Karaman ve Van'daki enerji ihtisas bölgelerinin de hayata geçmesiyle Türkiye'nin elektrik...

Işık: Elektriğin yüzde 5`i güneşten karşılanacak

Enerji Günlüğü -Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Karaman ve Van'daki enerji ihtisas bölgelerinin de hayata geçmesiyle Türkiye'nin elektrik tüketiminin yüzde 5'i güneşten elde edilebileceğini söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Niğde'nin Bor ilçesindeki bazı alanların Niğde-Bor Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi olarak ilan edilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının yürürlüğe girmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin güneş potansiyelinin yüksekliğine dikkat çekerek bunu en iyi şekilde değerlendirmek istediklerini belirten Işık, "ileriki aylarda işlemlerini tamamlamayı hedeflediğimiz Karaman ve Van'daki enerji ihtisas bölgelerinin de hayata geçmesiyle günümüz rakamlarıyla bakıldığında Türkiye'nin elektrik tüketiminin yüzde 5'i güneşten elde edilebilecek." ifadesini kullandı.

Konya Karapınar'ın ardından Türkiye'nin 2. enerji ihtisas bölgesinin Niğde'nin Bor ilçesinde kurulduğunu kaydeden Işık, "2 bin 539 hektar büyüklüğündeki bölgede tüm arazilerin yatırımcılara tahsis edilmesi durumunda 1.300-1.500 megavat kurulu güç kapasitesine sahip güneş enerjisi santrali kurulabilecek ve bu santraller tarafından 2-2,4 milyar kilovatsaat elektrik üretimi gerçekleşebilecek. Bölgenin tam kapasite ile faaliyete geçmesi halinde 1,3-1,5 milyar avroluk yatırım gerçekleşmesini bekliyoruz." dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler