1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. İşletme sorumluluğu hizmetleri için Şube Yönetim Kurulu onay verecek

İşletme sorumluluğu hizmetleri için Şube Yönetim Kurulu onay verecek

Enerji Günlüğü – EMO, işletme sorumluluğu hizmetleri kapsamındaki düzenlemeleri bundan böyle Şube Yönetim Kurulu onayıyla yapacak.  Türk...

İşletme sorumluluğu hizmetleri için Şube Yönetim Kurulu onay verecek

Enerji Günlüğü – EMO, işletme sorumluluğu hizmetleri kapsamındaki düzenlemeleri bundan böyle Şube Yönetim Kurulu onayıyla yapacak.  

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Elektrik Mühendisleri Odası Elektrik Yüksek Gerilim Tesisleri İşletme Sorumluluğu Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’i yayınlandı. 

Buna göre Yönetmeliğin “EMO’nun yükümlülükleri” başlıklı 9. maddesinin birinci fıkrasında yer alan (d) bendi aşağıdaki şekilde değiştirildi. 

“d) İşletme sorumluluğu hizmetinin il sınırları bazında yapılması asıldır. Ancak Şube Yönetim Kurulları önerileri doğrultusunda Şube sınırları içerisinde kalmak kaydı ile Şube Yönetim Kurulunun onayı ile düzenleme yapar.”

EMO, daha önce düzenlemeleri Şube Yönetim Kurullarının önerileri doğrultusunda Şube sınırları içerisinde kalmak kaydı ile ve EMO Yönetim Kurulunun onayı ile yapıyordu. EMO Yönetim Kurulu’nun onaylama görevi böylece sona ermiş oldu. 

Önceki ve Sonraki Haberler