1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail ve Türkiye doğalgaz hattı için nabız yokluyor

İsrail ve Türkiye doğalgaz hattı için nabız yokluyor

İsrail gazının Avrupa’ya Türkiye üzerinden ulaştırılması için bir boru hattı kurulması konusunda iki ülkenin karşılıklı olarak müzakereye açık oldukları mesajı ilettikleri kaydedildi.  

İsrail ve Türkiye doğalgaz hattı için nabız yokluyor

Enerji Günlüğü - İsrail gazının Avrupa’ya Türkiye üzerinden ulaştırılması için bir boru hattı kurulması konusunda iki ülkenin karşılıklı olarak müzakereye açık oldukları mesajı ilettikleri kaydedildi.  

İsrail basınında yer alan ve Türkiye'nin Enerji Bakanlığından üst düzey bir yetkili tarafından iletildiği öne sürülen, Türkiye toprakları üzerinden Avrupa'ya doğalgaz transferi için Tel Aviv yönetimi ile müzakerelere hazır olunduğu yönündeki mesaja İsrailli yetkililerin olumlu baktığı kaydedildi. İsrail resmi yayın kuruluşu KAN'ın muhabiri Amichai Stein'in sosyal medyadan yaptığı paylaşıma göre İsrailli yetkililer, "Eğer Türkiye İsrail gazını Avrupa'ya taşıyacak bir boru hattı inşası konusunda ciddi ise biz müzakereye açığız" mesajı verdi.

İsrail’in Türkiye üzerinden inşa edilmesi muhtemel bir doğalgaz boru hattını, Yunanistan, Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti ve İtalya üzerinden inşa edilmesi planlanan doğalgaz boru hattına alternatif olarak görmediği de kaydedildi.

İsrail'in en büyük doğalgaz sahası Leviathan ve Tamar'da toplamda yaklaşık 800 milyar metreküp doğalgaz rezervi bulunduğu tahmin ediliyor. İsrail Enerji Bakanı Yuval Steinitz, bu kaynaklara ek olarak bölgede yaklaşık 2,2 trilyon metreküp doğalgaz rezervinin daha keşfedilmeyi beklediğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler