1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail’den Mısır’a doğalgaz akışı başladı

İsrail’den Mısır’a doğalgaz akışı başladı

İsrail sularından çıkarılan doğalgazın Mısır'a ihracatına başlandı. Gazın bir kısmı Mısır'da sıvılaştırılarak Avrupa'ya ihraç edilecek.

İsrail’den Mısır’a doğalgaz akışı başladı

Enerji Günlüğü - İsrail sularından çıkarılan doğalgazın Mısır'a ihracatına başlandı. Gazın bir kısmı Mısır'da sıvılaştırılarak Avrupa'ya ihraç edilecek.

İsrail ve Mısır aralarındaki işbirliğini sadece ekonomik olarak değil bir çok yönden etkileyecek önemli bir adım attı. İsrail ve Mısır Enerji Bakanlıklarından ortak yapılan yazılı açıklamada, dün sabah itibariyle İsrail doğalgazının Mısır'a gönderilmeye başlandığı bildirildi. İsrail gazının Mısır’a ihracatının her iki ülkenin de ekonomik çıkarlarına hizmet edeceği belirtilen açıklamada İsrail'den giden gazın bir kısmının Mısır'da sıvılaştırılarak, Avrupa'ya da ihraç edileceği ifade edildi.

İsrail sularında bulunan Leviathan ve Tamar doğalgaz sahalarının işletmesini elinde bulunduran şirketler ile Mısır'ın Dolphinus Şirketi'nin 2019’da yaptığı anlaşmaya göre, İsrail, 15 yıl boyunca 19,5 milyar dolar değerindeki 85 milyar metreküp gazı Mısır'a ihraç edecek.

İsrail, 1 Ocak'ta da Akdeniz'deki doğalgaz sahalarından Leviathan'dan çıkan gazı, Ürdün'e ihraç etmeye başlamıştı. Ayrıca, Doğu Akdeniz’den çıkarılacak olan doğalgazın Avrupa’ya taşınması projesi olan MedEast Boru Hattı projesi için Yunanistan ve Güney Kıbrıs ile bir anlaşma imzalamıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler