1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İzmir Bornova’da doğalgaz seferberliği

İzmir Bornova’da doğalgaz seferberliği

İzmir Doğalgaz ve Bornova Belediyesi işbirliğiyle Bornova’da bu yıl 6 mahallenin doğalgaz bağlantısı yapılacak ve 2020 yılına kadar doğalgazı olmayan mahalle kalmayacak. 

İzmir Bornova’da doğalgaz seferberliği

Enerji Günlüğü - İzmir Doğalgaz ve Bornova Belediyesi işbirliğiyle Bornova’da bu yıl 6 mahallenin doğalgaz bağlantısı yapılacak ve 2020 yılına kadar doğalgazı olmayan mahalle kalmayacak. 

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Temmuz ayı olağan meclis toplantısında Bornova’da 2020 yılına kadar doğalgazı olmayan mahalle kalmayacağı müjdesini verdi. 

Geçtiğimiz hafta İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik ile bir araya gelen Başkan İduğ, öngördükleri birlikte çalışma modelinin iki aşamalı olacağını belirterek, “2019 yılı sonuna kadar 5 ya da 6 mahallemizin doğal gaz bağlantısı yapılacak. 2020 yılında buna daha hız kazandıracağız. Bornova’da doğalgazı olmayan mahalle kalmayacak. Doğalgaz aboneliği alan fakat bağlatmayanlar için de katkıda bulunacağız. Dikkat çekmek istiyorum; İzmir’de 350 bin abone gazını bağlatmamış. Bu çalışmalar yapıldıktan sonra yolların hızlı bir şekilde tamir edilmesi lazım ki halk memnun olsun. Bu konuda da İzmir Doğalgaz ile bir protokol imzalayacağız. Biz yolları yapacağız. İzmir Doğalgaz da bunun maliyetini karşılayacak. Bu çalışmanın diğer kurumlara yansımasını da çok arzu ediyorum. Çünkü TEDAŞ, Gediz Elektrik, Telekom, İZSU gibi kurumların yaptığı çalışmalar sonrasında da benzeri sıkıntılar yaşanabiliyor. Bir koordinasyon kurulu oluşturarak Bornova Belediyesi ile bu kurumlar arasındaki iletişimi güçlendiren ve sorunları hızlı çözen bir yapı oluşturuyoruz. Bu modelin İzmir’in tamamına yayılması gerekiyor” dedi.

İZMİR GENELİ İÇİN GÜZEL BİR MODEL

İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik ise Başkan Mustafa İduğ’ sadece Bornova için değil, İzmir için çok güzel bir model olduğunu ortaya koydu. Bir belediye başkanının böylesi bir çalışma önermesinin kendilerini çok memnun ettiğini söyleyen Yetik, “Biz isteriz ki girdiğimiz yerde doğalgaz çalışmamızı yapıp çıkalım. Parça parça dönmek istemiyoruz. Bu nedenle bu çalışma şeklini gönülden destekliyoruz. Bornova Belediyesi bu işi başarırsa diğer ilçelere de yansıyacaktır” dedi.

Başkan İduğ’un doğalgazını bağlatmayan 350 bin abone ile ilgili konuya hakim  olmasının da kendisini çok mutlu ettiğini ifade eden İzmir Doğalgaz Genel Müdürü Ahmet Yetik, ortak çalışma teklifi için çok teşekkür etti. Hazırlanan protokole memnuniyetle imza atacaklarını söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler